Vijesti     -     Kontakti

8. Sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije

maxresdefault 48. sjednicu Županijske skupštine Karlovačke županije,  27. svibnja 2022. godine (petak), s početkom u 9.00 sati možete pratiti na dolje navedenom linku: Sjednica županijske skupštine

Karlovačka županija obilježava svjetski dan nepušenja

IMG 90515ad5456c902bac24a45b2459a699 VPovodom obilježavanja Svjetskoga dana nepušenja, Karlovačka županija, UO za zdravstvo organizira predavanje koje će se održati dana 31. 05. 2022. god. u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice " I.G. Kovačić " u Karlovcu, s početkom u 18,00 sati.

Predavanje će održati Ronald Lipovščak, dr. med.  - Odjel za kardiologiju Opće bolnice Karlovac, i Igor Salopek, dr. med. - Odjel za psihijatriju Opće bolnice Karlovac.

Svi ste pozvani!

View the embedded image gallery online at:
https://kazup.hr/index.php/sve-vijesti01#sigProIde0e4af5f0d

Uređaj koji spašava živote

mamografU Specijalnoj bolnici Duga Resa u rad je pušten mamograf vrijedan milijun i 128 tisuća kuna, a novac za njegovu nabavu osiguralo je Ministarstvo zdravstva. Dugoreška bolnica tako sada ima dva mamografa, a u popravak i nadogradnju starog Karlovačka je županija nedavno uložila 375 tisuća kuna.

Riječ je o uređajima koji će se, između ostalog, koristiti u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, koji se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine. Pozive za mamografski pregled dojki dobivaju sve žene starije od 50 godina, pa se zahvaljujući provođenju tog programa stopa smrtnosti od raka dojke u Hrvatskoj smanjila za oko 30 posto.

U Hrvatskoj na godinu oko tri tisuće žena oboli od raka dojke, bolesti koja se uspješno liječi ako se otkrije u ranoj fazi. Karlovačka županija stoga ulaže u standard zdravstvenih ustanova, kako bi svim građankama preventivni pregledi bili što dostupniji. Županica Martina Furdek Hajdin najavila je da i u Opću bolnicu Ogulin uskoro stiže novi, najsuvremeniji mamograf, što će, rekla je, zdravstvenu uslugu podići na još višu razinu.

View the embedded image gallery online at:
https://kazup.hr/index.php/sve-vijesti01#sigProId2b0822d083

Bogat program povodom Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije te Dana hrvatske kopnene vojske

branitelji press 2U ponedjeljak, 30. svibnja obilježava se Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije te Dan hrvatske kopnene vojske. U organizaciji Karlovačke županije, Grada Karlovca, Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, PU Karlovačke i braniteljskih udruga želi se dostojanstveno obilježiti sjećanje na sve umrle, nestale i poginule hrvatske branitelje.

Program započinje u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred križa pred zgradom Zapovjedništva HKoV-a, u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Potom će biti služena Sveta misa u Crkvi Presvetog Srca Isusovog u Novom Centru, a koju će služiti dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić.

Slijedi program na Vunskom polju gdje će braniteljske udruge predstaviti svoj rad i aktivnosti, uz glazbu, druženje, tehnički zbor osobnog naoružanja i opreme Hrvatske vojske i Policije, pokazne vježbe policije i vojske te žurnih službi Karlovačke županije, a od 12,30 sati započinje i podjela besplatnih porcija graha za građanstvo.

Od 19,30 sati predviđen je koncert Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u Sportskoj dvorani Mladost, zbog loše vremenske progrnoze. Kapacitet dvorane je ograničen te Darko Tuček, ispred tvrtke Fest, moli da se karte nabave na vrijeme u pretprodaji.

Josip Slaćanin u ime braniteljskih udruga najavio je da će štandovi braniteljskih udruga na Vunskom polju biti postavljeni od jutra, a ordržat će se i malonogometni turniri te glazbeni program. Sav prihod donirat će se Dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac.

Gradonačelnik Damir Mandić pozvao je sve građane Karlovačke županije da dođu u ponedjeljak na druženje na Vunsko polje, te da obiđu i Muzej Domovinskog rata na Turnju koji će za Dan državnosti imati besplatan ulaz.

"Osjećamo pijetet i veliki dug prema svim žrtvama koje su u Domovinskom radu pale da bismo mi danas živjeli mirno i slobodno. Protekle dvije godine pokazale su koliko je važno imati državu i državotvornost, jer u kriznim vremenima pokazali smo odgovornost, kvalitetno vođenje i ljubav prema domovini. Pozivam sve da taj neradni dan provedemo zajedno u druženju., istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

View the embedded image gallery online at:
https://kazup.hr/index.php/sve-vijesti01#sigProIdb3b9c96cda

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost