Vijesti     -     Kontakti

Obavijesti

 

Obavijest o Javnom pozivu za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2022. godini

Obavijest o Javnom pozivu za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2022. godini (Rok: 24. ožujka 2022. godine)

Poštovani,

ovim putem obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Javni poziv iz naslova ove obavijesti.

U nastavku možete pronaći osnovne informacije o Javnom pozivu, a cjeloviti tekst Javnog poziva dostupan je na poveznici: javni_poziv_za_sufinanciranje_posebnih_programa_nacionalnih_manjina_u_rh_u_2022._god.pdf (gov.hr)

Poziv objavljuje:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Sažetak:

Predmet Javnoga poziva za dodjelu sredstava za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2022. godini je prikupljanje prijava posebnih programa nacionalnih manjina i to prema sljedećim grupama: 

 a) Stručno usavršavanje odgojitelja te učitelja i nastavnika koji izvode nastavu na jeziku i pismu nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama;

 b) Održavanje literarnih, dramskih i drugih izvannastavnih aktivnosti te drugi oblici školovanja  učenika na jeziku i pismu nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama;

 c) Natjecanje učenika pripadnika nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama (pisanom, likovnom stvaralaštvu i slično);

 d) Manifestacije obilježavanja značajnih datuma za nacionalne manjine; 

 e) Tiskanje časopisa, brošura i knjiga koje pomažu promociji jezika, pisma i kulture nacionalne manjine te se koriste u svrhu edukacije učenika osnovnih i srednjih škola. 

 

 

Prihvatljivi prijavitelji:

Sve zainteresirane udruge i ustanove čije je djelovanje usmjereno na: odgoj i obrazovanje djece i mladih pripadnika nacionalnih manjina i/ili na stručno usavršavanje odgojitelja, učitelja i nastavnika koji izvode nastavu na jeziku i pismu nacionalne manjine i/ili organizaciju manifestacija obilježavanja značajnih datuma za nacionalne manjine i/ili izdavačku djelatnost vezano uz tematiku nacionalnih manjina ovisno o grupi na koju se prijavitelj prijavljuje.

Rok za podnošenje prijave

Prijave na temelju ovoga Natječaja mogu se podnositi od 22. veljače 2022. do 24. ožujka 2022. godine.

 

Sredstva

Vrijednost Javnoga poziva od ukupno 300.000,00 kuna je indikativna vrijednost Javnoga poziva.

Prijave za dodjelu sufinanciranja

Prijave za sudjelovanje podnose se pisanim putem n a Obrascu koji je sastavni dio ovog Javnog poziva:

Javni poziv_obrazac 1_obrazac za prijavu programa.doc (live.com)

Prijavitelji mogu podnositi prijave isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobnom dostavom od datuma objave na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja (mzo.gov.hr) do definiranoga roka ovim Javnim pozivom.

Dokumentacija koja zahtijeva potpis Prijavitelja mora biti u izvorniku, ovjerena pečatom i potpisom osobe ovlaštene za zastupanje. 

Prijava se podnosi u jednom (1) izvorniku na formatu A4 u jednome zatvorenom paketu/omotnici, uvezana s numeriranim stranicama.  

Prijave pristigle isključivo elektroničkom poštom i u elektroničkome obliku neće se uzeti u razmatranje.

Više o javnom pozivu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja - Javni poziv za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2022. godini (gov.hr)

Ukoliko Vam je potrebna pomoć u izradi prijave, molimo da nam se obratite na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost