Vijesti     -     Kontakti

Županija prati projekte energetske obnove srednjih škola u Ogulinu

Ogulin skola

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica za školstvo Marija Šćulac obišle su u srijedu, 2. prosinca, Obrtničku i tehničku školu Ogulin i Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana Ogulin u kojim su u tijeku ili u planu provedbe projekti energetske obnove.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi je u tijeku prva faza izmjena i sanacije stolarije u vrijednosti od preko 487 tisuća kuna. Projekt je financiran sredstvima Karlovačke županije, a kako je tijekom obilaska izvjestila ravnateljica škole Zrinka Ceranić-Jurković, radovi su zahtjevni iz razloga što se zgrada nalazi u kulturno-povijesnoj jezgri grada i pod zaštitom je konzervatora. Završetkom projekta dodatno će se povećati energetska učinkovitost škole te time postići uštede u potrošnji energenata. 

Zgrada Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana je po pitanju energetske potrošnje u prilično lošem stanju te je neophodno napraviti projekt njene potpune energetske obnove. Karlovačka županija je ove godine financirala izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu u vrijednosti 267,5 tisuća kuna, a ukupna projektna vrijednost je preko 11,3 milijuna kuna. Kako je izvjestio ravnatelj Gimnazije Hrvoje Magdić, očekuju se natječaji za EU fondove na koje bi škola prijavila projekt, a Županija je u svom proračunu za 2021. godinu osigurala sredstva za sufinanciranje u iznosu od milijun kuna.

Kako je naglasila zamjenica župana ovi projekti će, uz projekte energetskih obnova ogulinskih zdravstvenih i socijalnih ustanova, predstavljati važne investicije u kojim sudjeluje Karlovačka županija, a koje će u konačnici rezultirati poboljšanju kvalitete i standarda rada te značajnim uštedama njihovim korisnicima.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost