Županica sudjelovala u tv emisiji povodom Dana otvorenih vrata EU projekata

tv

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sudjelovala je u tv emisiji povodom Dana otvorenih vrata EU projekata. Riječ je o manifestaciji koju, od 20. do 30.11.2021., organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a u obilježavanje se uključila i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.

U suradnji s Trend televizijom održana je tv debata u kojoj su, uz niz snimljenih video materijala o najvažnijim europskim projektima u gradu i županiji, sudjelovali najrelevantniji sugovornici koji su govorili o važnosti EU projekata te o njihovom doprinosu boljem životu građana i šire zajednice. Uz županicu, sudjelovali su i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te zamjenik ravnatelja JURRA-e Krunoslav Kralj.

Bilo je riječi o nizu uspješno završenih projekata, od Pročiščivača otpadnih voda do Aquatike, kao i o projektima koji se provode ili planiraju, primjerice o projektu Nikola Tesla poduzetnički centar, Regionalnom centru kompetentnosti, te o projektu obnove kina Edison, obnove vrelovoda, pa i o projektu budućnosti - Geotermici. Također, govorilo se i o velikim državnim projektima koji će na ogulinskom i karlovačkom području građane dugoročno i sigurno zaštiti od poplava.

Županica Martina Furdek Hajdin među ostalim je istaknula kako građani sigurno žive bolje zahvaljujući korištenju novca iz europskih fondova, jer mnogi projekti bez europskog novca ne bi mogli biti realizirani. Pritom, naglasila je, europska sredstva nisu cilj, nego alat za postizanje boljeg životnog standarda.

Emisija će biti u programu Trend televizije u petak, 26.11.2021., od 20 sati i 40 minuta.