Vijesti     -     Kontakti

Županica: „Projekt InnoVet je ono što trebamo, jer u svakom kutku naše županije imamo nešto zanimljivo za turiste!“

tusmladi14Šanac, Foginovo kupalište, Stari grad Dubovac – samo su neke od turističkih lokacija koje su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac unijeli u digitalnu bazu podataka, u sklopu međunarodnog projekta InnoVet. Isto to u svojim školama rade i učenici srodnih škola u Mariboru i Beogradu.

Učenici koji sudjeluju u projektu, uz mentorstvo profesora informatike Željka Jerečića, na konferenciji za novinare pokazali su kako digitalna baza turističkih atrakcija izgleda u praksi. Do sada su unijeli 80 lokacija, a još jednu, restoran „Pod starimi krovovi“, unijela je županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin.

Ova aplikacija je ono što trebamo, kroz nju građani na brz i atraktivan način mogu saznati što nudimo u Karlovačkoj županiji. U svakom kutku naše županije ima nešto zanimljivo, a ova digitalna, suvremena aplikacija omogućuje da informacija o tome bude dostupna. Moram pohvaliti učenike koji sudjeluju u ovom projektu, našu podršku imate u svakom trenutku“, rekla je županica Martina Furdek-Hajdin.

Projekt InnoVet međunarodni je projekt koji se financira iz EU programa Erasmus+, a u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, ukupno vrijedan 250 tisuća eura. Nositelj projekta je Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije, a partneri su: Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja ugostiteljsko-turistička škola iz Maribora, Zavod za turizam Maribor, Škola za ugostiteljstvo i turizam Beograd te tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. iz Zagreba, Ferial d.o.o. iz Karlovca i GosTur d.o.o. iz Maribora.

Izrađeno je programsko rješenje i kad projekt završi ideja je da ta platforma bude javno dostupna i da bude integrirana u GIS bazu projekata Karlovačke županije. U okviru projekta će se po modelu participativnog mapinga izraditi objedinjena digitalna baza na području cijele Karlovačke županije, na širem mariborskom području i širem području Beograda“, poručio je direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Kroz ovaj projekt naši učenici imaju priliku upoznati učenje temeljeno na radu, dok se školuju oni ujedno i rade u praksi, ne uče samo teoriju. Mislim da je to velika vrijednost ovog projekta“, rekao je ravnatelj Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac Damir Pleša.

Pomoćnik direktora Ugostiteljsko trgovačke škole Beograd Dušan Komlenac, koji se putem Teamsa uključio na konferenciju za novinare, istaknulo je kako su iznimno zadovoljni suradnjom na projektu.

Beograd kao turistički grad i centar imat će puno atrakcija koje će se mapirati i s obzirom da je ideja da aplikacija zaživi i nakon završetka projekta mislimo da je jako važno da je jedan njezin segment pristupačnost osobama s invaliditetom, a vjerujemo da će ta aplikacija naći svoju primjenu i u nastavi nakon završetka projekta“, rekao je Komlenac.

Projekt završava u rujnu iduće godine. Na ovaj način sistematizira se turistička ponuda, a turistima se otvaraju nove perspektive istraživanja iz prve ruke.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost