Vijesti     -     Kontakti

Županica Martina Furdek Hajdin i ministrica Nina Obuljen Koržinek predstavile Nikola Tesla Poduzetnički centar

DSC 0080Početna konferencija za medije vezana uz projekt Nikola Tesla Poduzetnički centar održana je danas u prostoru budućeg Centra Nikola Tesla na Rakovcu, u Karlovcu. Između ostalih, na konferenciji je govorila i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koju su ugostili županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić te zastupnice u Hrvatskom saboru Maja Grba Bujević i Marija Jelkovac.

Cilj ovog projekta je razvoj podzetničke infrastrukture i pratećih usluga za potrebe pružanja stručne i savjetodavne podrške mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama, posebno kako bi se poticao razvoj poduzetništva iz područja STEM industrije na području Karlovačke županije. Projektom NTPC izgradit će se i opremiti infrastruktura Poduzetničkog centa (objekt NTPC i parkiralište), uspostavit će se kvalitetna upravljačka struktura i ojačati kapaciteti iste. Navedeno će se postići kroz sljedeće projektne aktivnosti: opremanje objekta, izgradnja parkirališta, uspostava organizacijskih i tehničkih uvijeta za rad te jačanje kapaciteta Centra, pružanje usluga stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, horizontalne aktivnosti i promocija Poduzetničkog centra.

Uvodnu riječ dao je zamjenik ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj istaknuvši kako je malo i srednje poduzetništvo pokretačka snaga svakog gospodarstva. Od najvažnijih aktivnosti izdvojio je uspostavljanje uvjeta za rad ovog Centra, naime u okviru projekta bit će zaposlene nove osobe koje će usvojiti nova specifična znanja te ih prenjeti malim i srednjim poduzetnicima.

Gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić istaknuo kako ovaj projekt neće obilježiti samo uspomenu na Nikolu Teslu nego potaknuti sve na još jedan inovativniji pristup obrazovanju. Prvotna ideja je da Centar bude na svakodnevnom raspolaganju učenicima i profesorima Gimnazije Karlovac.

Nikoline ideje i njegov um bili su beskonačni tako je i ova kuća bila inspiracija projektantima koju nazivaju beskrajnom kućom. Ona će biti škola, muzej, poduzetnički centar i turistička atrakcija Grada Karlovca i Karlovačke županije, istaknula je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. 

Pomoćnica ravnatelja SAFU Željka Perić iskoristila je priliku za čestitke Karlovačkoj županiji na ovako velikom projektu koji će obogatiti edukativnu turističku ponudu ne samo grada i županije nego i cijele Hrvatske. 

Ministrica Nina Obuljen Koržinek zahvalila se svima koji su pokrenuli projekt te istaknula kako će mladi imati priliku učiti o dosezima Tesle i inspirirati se za svoje ambicije te još više obogatiti ovo područje.

Nakon konferencije slijedio je zajednički obilazak Centra.

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost