Županica i zamjenica na sastanku s državnim tajnikom Ministarstva znanosti i obrazovanja Stipom Mamićem

IMG 20210407 130228

Državni tajnik Ministarstva zananosti i obrazovanja Stipe Mamić danas je, u svome uredu u Zagrebu, održao sastanak sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar. Sastanak je sazvan na inicijativu dužnosnica Karlovačke županije, kako bi se dogovorili daljnji koraci u provedbi projekata koje Karlovačka županija provodi ili planira provoditi, iz resora Ministarstva znanosti i obrazovanja. Državni tajnik Stipe Mamić upoznao je županicu i zamjenicu s aktivnostima Ministarstva po pitanju predškolskog odgoja, školskih i visokoškolskih aktivnosti i projekata, koje Ministarstvo namjerava provoditi u narednom vremenu.

Županica i zamjenica predstavile su državnom tajniku projekte Karlovačke županije i nihove planove provedbe. Ujedno su ukazale na prioritete koji se odnose na već započete projekte i one koji su bitni za lokalne sredine, kao i one čiji završetak generira prijelaz u jednosmjenski rad škola na našem području. Analizirane su i predložene mogućnosti financiranja i provedbe pojedinih projekata, mogućnosti korištenja fondova EU kao i vlastitih izvora finaciranja.

Državnom tajniku Mamiću predan je katalog projekata Karlovačke županije iz resora školstva, koje Županija planira ili su u nekoj od faza provedbe, uz molbu da Ministarstvo sagleda mogućnosti i modele financiranja do njihove konačne realizacije.