Završena energetska obnova Doma zdravlja Duga Resa

dsc 0027 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copyProjekt energetske obnova Doma zdravlja Duga Resa u potpunosti je završen što je bio povod današnjeg obilaska zamjenica župana Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar i Martine Furdek Hajdin, gradonačelnika Grada Duge Rese Tomislava Boljara i njihovih surdanika. S projektom vrijednim preko 1,7 milijuna kuna goste je upoznala ravnateljica Doma zdravlja Duga Resa Melita Trgovčić koja je naglasila da su sredstva za ovu namjenu došla od Ministarstva graditeljsktva te Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, dok je jedan dio sufinancirao Dom zdravlja vlastitim sredstvima.

Uz pomoć Karlovačke županije za realizaciju ovog projekta povučena su sredstva iz europskih fondova. Sklopljen je ugovor s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša koje je projekt sufinanciralo sa 911 tisuća kuna. Putem drugog natječaja također je sklopljen ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova koji su sufinancirali dio ovog projekta sa 413 tisuća kuna. Radove na energetskoj obnovi izvela je tvrtka Graditeljstvo Stipić.

Ravnateljica Melita Trgovčić zahvalila je Karlovačkoj županiji na vođenju projekta te svim dosadašnjim investicijama u Dom zdravlja, koje su omogućile uštede i učešće vlastite komponente od 404 tisuće kuna u ovom projektu.

Tom je prigodom zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar navela brojne projekte energetske obnove koje je Karlovačka županija u posljednje tri godine završila na zdravstvenim i školskim ustanovama u Dugoj Resi te najavila novu investiciju u dogradnju i proširenje kapaciteta Specijalne bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi koje bi u konačnici omogućilo dodatna zapošljavanja te podizanje broja i standarda usluga ove zdravstvene ustanove.