Vijesti     -     Kontakti

Zamjenica župana Vesna Hajsan - Dolinar obišla je prvi RCK u Hrvatskoj

viber slika 2020 12 10 07 47 ksry35Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar obišla je Regionalni centar za biotehnoološka instraživanja i razvoj Brodsko - posavske županije u Slavonskom Brodu. 

Radi se o prvom centru kompetentnosti u Hrvatskoj, a zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar obišla je isti u pratnji voditeljice projekta Regionalni centar kompetentnosti Karlovac Jasminke Nine Tomljenović, g. Vlade Prskala te Marije Tomić, ravnateljice Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Srednja škola Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu postala je Centar izvrsnosti u području biotehnologije okupljajući oko sebe i povezujući privatne, znanstveno-istraživačke i javne ustanove. Važno je istaknuti kako će Prirodoslovna škola Karlovac, u partnerstvu sa Poljoprivredno - prehrambenom školom u Požegi, razvijati u Karlovačkoj županiji četvrti regionalni centar kompetentosti, stoga će iskustvo iz Slavonskog Broda zasigurno biti od koristi u cilju unaprjeđenja i modernizacije strukovnih programa i izrade novih kurikuluma u području poljoprivrede u Karlovačkoj županiji. 

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja 2018. godine, u Karlovačkoj županiji imenovana su dva centra kompetentnosti i to u sektorima strojarstva te elektrotehnike i računalstva, a nositelj oba centra je Tehnička škola Karlovac. Također, u Karlovcu će djelovati i treći regionalni centar kompetentnosti i to u sektoru turizma i ugostiteljstva, koji će razvijati Trgovačko - ugostiteljska škola Karlovac, ali ne kao nositelj, već u partnerstvu s nositeljem Ugostiteljskom školom Opatija iz Primorsko-goranske županije. 

Uspostavom regionalnalnih centara kompetencija u određenim područjima i sektorima nastoji se odgovorit na potrebe gospodarstva i tržišta rada s viljem dostizanja obrazovnog standarda kako bi učenici u što većem broju upisivali navedene škole. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost