WRC Croatia Rally - nastavak uspješne suradnje s Karlovačkom županijom

wrc sastanak3Jedan od najvećih sportskih i turističkih događaja WRC Croatia Rally, a koji se posljednje dvije godine održava i u Karlovačkoj županiji, predstavio je Republiku Hrvatsku u najboljem svjetlu pred gotovo 400 tisuća posjetitelja u zemlji i oko  850 milijuna ljudi u cijelom svijetu koji događanje prate putem TV ekrana.

Upravo su studiju isplativosti projekta koju je izradio Ekonomski Fakultet u Zagrebu, danas u uredu županice predstavili predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally Daniel Šaškin, Dino Deljkić,tajnik WRC Croatia Rallyja te Lana Sutlović, članica organizacijskog tima WRC utrke u Hrvatskoj. 

Pokazalo se još jednom da je medijska pokrivenost utrke bila izrazito kvalitetna sa visokom prisutnošću utrke u međunarodnim Internet i TV medijima. Slika utrke sa vizurama prirodnih i povijesnih bogatstava Hrvatske, uključujući Karlovačku županiju,obišla je svijet generirajući pozitivnu sliku kako o samoj utrci i kvaliteti organizacije tako i o prirodnim ljepotama Hrvatske. 

Sama organizacija utrke je bila izrazito uspješna te je pohvaljena od strane predstavnika FIA-e, vozača kao i medija. Potvrđeno je održavanje WRC rally utrke i za slijedeće dvije godine što otvara niz prilika za još pozitivnije i bolje predstavljanje Hrvatske i Karlovačke županije kao automobilističke i turističke destinacije za zaljubljenike i pratitelje automobilističkih sportova.

Županica Martina Furdek-Hajdin istaknula je da će Karlovačka županija i dalje pružati potporu u pripremi i provedbi utrke na našem području u okviru pratećih službi natjecanja koje su dobile velike pohvale. Također, razgovaralo se i o dodatnim mogućnostima uključivanja lokalnih gospodarstvenika, OPG-ovaca i svih onih koji iskažu interes.

Sastanku je prisustvovao i Željko Fanjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije te v.d.pročelnika Ureda županice Bernardo Pahor.