Vijesti     -     Kontakti

Ustanova za zdravstvenu njegu u kući od županije za rođendan dobila još jedno vozilo

njegaUstanova za zdravstvenu njegu u kući obilježava svoj dan. Djelatnici su ispred Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić organizirali akciju kontrole tlaka i razine šećera u krvi, te savjetovanje građana o njihovim zdravstvenim problemima.

Ustanova za zdravstvenu njegu u kući osnovana je 1. lipnja 1995. godine i njezini djelatnici brinu o najpotrebitijim stanovnicima Karlovačke županije: starima, bolesnima i osobama s invaliditetom - pružajući im zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju u njihovoj kući. Broj pacijenata varira od mjeseca do mjeseca, a tijekom svibnja 2023. ukupan broj pacijenata bio je 820.

 

Naši djelatnici rade 7 dana u tjednu, od 0 do 24, pokrivamo cijelo područje županije i cilj nam je pružati što kvalitetniju uslugu svakom našem korisniku. Zahvaljujem našem osnivaču, Karlovačkoj županiji, što nas podržava i financijski prati, te brine o tome da imamo sva potrebna sredstva za rad“, naglasila je ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Andreja Navijalić.

Najvažnija sredstva za rad ovoj ustanovi su – automobili. Jer, oni pokrivaju 2 tisuće četvornih kilometara i moraju doći do svakog, i najudaljenijeg, pacijenta kojemu je potrebna pomoć.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar uručila je, u povodu 28.-og rođendana Ustanove, ravnateljici Navijalić ključeve još jednog automobila.

Karlovačka županija je svake godine od 2017. godine nabavljala po jedno vozilo za potrebe rada Ustanove, a prošle godine smo u suradnji s Gradom financirali nabavu čak četiri vozila. Danas isporučujemo jedno vozilo, a odlukom Skupštine dodijelili smo novih deset tisuća eura s kojima će Ustanova kupiti još jedno, kako bi djelatnici mogli doći do svakog pacijenta na siguran način, istaknula je Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Ustanova za zdravstvenu njegu u kući svoj je dan obilježila i nizom predavanja u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić. Bilo je riječi o fizikalnoj terapiji u kući bolesnika, suradnji s obiteljskim liječnicima i patronažnim sestrama, te liječenju boli u palijativnoj skrbi.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost