Vijesti     -     Kontakti

U Osnovnoj školi Vojnić zajedničkim ulaganjem Karlovačke županije i Srpskog narodnog vijeća uređena nova učiona

skola VojnicŽupanica Martina Furdek Hajdin, njen zamjenik Mirko Martinović, zamjenica Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac, načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić te predstavnik Srpskog narodnog vijeća Dejan Mihajlović posjetili su danas (petak, 5. veljače) Osnovnu školu Vojnić u kojoj je zajedničkim ulaganjem Srpskog narodnog vijeća i Karlovačke županije uređena i opremljena nova učionica za potrebe izvođenja nastave srpskog jezika i kulture.

 

Goste je s projektom upoznala ravnateljica škole Mirjana Stojković. Za ovaj projekt je Srpsko narodno vijeće osiguralo sredstva u visini 40 tisuća kuna, dok je Karlovačka županija osigurala 9 tisuća kuna za opremu i namještaj. Osnovna škola Vojnić izvodi nastavu srpskog jezika i kulture po modelu C, od 2001. godine te se pojavio problem manjka učioničkog prostora. Pregrađivanjem i uređenjem dijela hola škole u jednu dodatnu učionicu stvoren je adekvatan prostor za nastavu, pa će tako 49 učenika koji uče po ovom modelu moći kvalitetnije i ugodnije pratiti nastavu.

Kako je ovom prigodom naglasila županica Martina Furdek Hajdin ovo je lijep primjer zajedničke suradnje na jednom malom ali značajnom projektu koji predstavlja kontinuitet ulaganja Karlovačke županije u OŠ Vojnić, od energetske obnove te uređenja krovišta škole. Sve je to u cilju poboljšanja i unapređenja uvjeta nastave te boravka djece u školi kao i nastojanja da se kroz ove ali i druge projekte u općini Vojnić pokrene demografski oporavak ovog prostora.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost