U Ogulinu svečano obilježen Dan Grada i blagdan Uzvišenja Svetog Križa

Ogulin

Grad Ogulin svečano je danas, 14. rujna, obilježio Dan Grada i Župe Svetog Križa. Tako su na Trgu hrvatskih rodoljuba položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a potom je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana Svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz brojne goste i uzvanike u ime Karlovačke županije svečanosti je nazočila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, koja se tom prigodom obratila skupu. 

Goste su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je predstavio rad gradske uprave. Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je čestitajući gradskom vodstvu, vijećnicima Gradskog vijeća, građankama i građanima Ogulina Dan Grada i blagdan Uzvišenja Svetog Križa, spomenula značajne projekte koji su odrađeni u Ogulinu, a u kojim je svoje učešće imala Županija, spomenuvši pritom rješavanje problematike imovinsko-pravnih odnosa na projektu Obrane od poplave Ogulina, ulaganja u školstvo te zdravstveni sustav u Ogulinu. Uz čestitke domaćinima, skupu se obratila i izaslanica Predsjednika RH, njegova savjetnica Melita Mulić. 

Ovom je prigodom Nagradom za životno djelo Grad Ogulin nagradio svoju sugrađanku, dugogodišnju vrijednu turističku djelatnicu Ankicu Puškarić.