Vijesti     -     Kontakti

Svibanjski zdravstveni dani u znaku 70 godina postojanja Dječjeg odjela Opće bolnice Karlovac

svibanjskidani370 godina postojanja Dječjeg odjela Karlovac – tema je ovogodišnjih Svibanjskih zdravstvenih dana, tradicionalne manifestacije posvećene medicini, koju organiziraju Hrvatski liječnički zbor – Podružnica Karlovac, Opća bolnica Karlovac i njezin  Odjel za  pedijatriju te Hrvatska liječnička komora.

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić cijeli se dan održavaju stručna predavanja posvećena pedijatriji, a ispred Knjižnice održana je javnozdravstvena akcija „Liječnici i sestre Opće bolnice Kalrovac odgovaraju na pitanja građana“.

Županica Martina Furdek Hajdin zahvalila je svim liječnicima, sestrama i tehničarima koji svojim stručnim i požrtvovnim radom brinu o liječenju oboljenja i zaštiti zdravlja.

Medicina je grana koja izuzetno brzo napreduje i ovakvi dani upravo su rezime onoga što se u posljednjih godinu dana dogodilo, imate priliku razmijenit iskustva, znanja, nešto čuti i naučiti. Ali, uz sav napredak opreme, tehnologije i uređaja, ono što je najvažnije je da ostanemo ljudi, a vi u tome uspijevate. Mi u našoj županiji možemo biti ponosni na sve naše zdravstvene ustanove, na usluge koje su kvalitetne i dostupne svim našim sugrađanima“, istaknula je županica.  

O povijesti i značaju Odjela za pedijatriju, od njegova osnivanja 1954. godine, te o planovima za budućnost govorila je voditeljica Odjela, doktorica Marija Spajić.

Danas je imperativ Dnevna bolnica, želimo da upravo tu bude dominantno liječenje, jer je za dijete to najbolje. Naš Odjel i Dnevna bolnica uređeni su i opremljeni reprezentativno, a i dalje ćemo ustrajati na edukaciji i osnaživanju naših liječnika i medicinskih sestara te na suradnji s primarnom zdravstvenom zaštitom“, poručila je doktorica Spajić.

Prošle je godine na Odjelu pedijatrije boravilo 509-ero djece, a o otvorenosti odjela i bolnice govori podatak da je na boravku uz djecu bilo i 400 majki ili očeva. Da bi im ubuduće boravak bio još ugodniji, ili barem što manje neugodan, Karlovačka je županija za bolesne mališane nabavila zbirku slikovnica, koje će uskoro, u povodu njegova 70.-tog gođendana, darovati Odjelu.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost