Svečanost dodjele nagrade "Zlatna kuna" za najuspješnije tvrtke s područja Karlovačke županije

plaketa zlatna kuna615c435840fceU prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac u utorak, 12. listopada, održana je svečanost dodjele nagrade "Zlatna kuna" za najuspješnije tvrtke s područja Karlovačke županije.  Svečanosti je u ime Karlovačke županije nazočio zamjenik županice Dejan Mihajlović.

Karlovački HS Produkt, dobitnik je nagrade "Zlatna kuna" u kategoriji velikih tvrtki iz Karlovačke županije. Od srednjih tvrtki je najuspješniji Wienerberger Karlovac, a među malim tvrtkama nagrada je pripala tvrtki Kolpa Hrvatska Ozalj.

foto: https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-karlovac

Rezultati su to ocijenjivanja tvrtki po više različitih kriterija. Kako je pojasnio predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, uspješnost tvrtki ocjenjivana je po 21 kriteriju, a u pandemijskoj 2020. njihovo poslovanje, premda uz teškoće, bilo je uspješno. Bilježi se rast svih pokazatelja osim investicija, što je razumljivo, a po tim smo pokazateljima bolji od državnog prosjeka. Izuzev turizma i ugostiteljstva, druge branše nisu ozbiljnije stradale u koronakrizi, što svakako treba zahvaliti i mjerama potpore Vlade Republike Hrvatske te Karlovačke županije i lokalnih jedinica. To je vidljivo i ove godine jer imamo tisuću zaposlenih više u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a nezaposlenost i dalje pada. Zaustavljen je negativan migracijski saldo. Tako je 189 više onih koji su se vratili, a to govori i da imaju gdje raditi i sve bolje uvjete za rad u Karlovačkoj županiji, zaključio je Kuzman.

Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Karlovačkoj županiji dodijeljena je 24. put.