Svečano obilježen Dan Sisačko - moslavačke županije

DSC 0683Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar prisustvovala je obilježavanju Dana Sisačko moslavačke županije. Ta naša susjedna županija svoj dan slavi 11. lipnja - na dan rođenja braće Radić, u znak spomena na te velikane hrvatske povijesti.

Ispred mjesta na kojem je nekad stajala njihova rodna kuća u Desnom Trebarjevu odana im je počast, a kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije prisustvovali su, među ostalima, i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, te potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Premijer Plenković poručio je da će Vlada i nadalje snažno pomagati Sisačko-moslavačku županiju u obnovi i gospodarskoj revitalizaciji. „ Nema dileme da nema niti jedne druge županije kojoj je pomoć potrebnija od ove. Mi smo u razdoblju nakon potresa nastojali dati sve moguće financijske injekcije kako bi olakšali život stanovnicima, a to ćemo činiti i dalje", rekao je Plenković.

U povodu Dana Sisačko moslavačke županije, zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice i nagrade.