Vijesti     -     Kontakti

Suradnjom svih aktera društva zaustavimo starosnu diskriminaciju, poruka je kampanje #StopAgeism

StopAgeism 3Započela je kampanja "Stop Ageism", s ciljem suzbijanja starosne diskriminacije u društvu. Konferencija je održana u organizaciji Udruge za informiranje, širenje i razvoj socijalnih usluga za starije osobe „StarKa", a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. 

Radi se o nacionalnoj kampanji „stopAgeism“ koja obuhvaća skup aktivnosti i inicijativa kojima će se promicati pozitivniji pogled na starenje, osporavati stereotipi o starenju i starijima, a sve s ciljem osvješćivanja i suzbijanja starosne diskriminacije koja je od Ujedinjenih naroda i Svjetske zdravstvene organizacije proglašena globalnim izazovom 21. stoljeća te zauzima važno mjesto u Programu održivog razvoja do 2030.

Vjeruje se da je kampanja „stopAgeism“ od međunarodnog strateškog interesa Republike Hrvatske te će se njenom provedbom po smjernicama UN-a, Republiku Hrvatsku upisati kao 53. članicu Ujedinjenih naroda koja aktivno radi na suzbijanju starosne diskriminacije.

Predsjednica Udruge StarKa Sabina Angelina Latin, predstavila je kampanju i naglasila neke od njezinih aktivnosti poput: organiziranja i provođenja radionica u školama, organiziranja volonterskih grupa iz osnovnih škola u posjet domovima za starije, organiziranje online predavanja za zdravstvene radnike, organiziranje online radionice i predavanja za domove za starije i brojne druge aktivnosti. 

Konferenciju su podržali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sa suradnicima, saborski zastupnici Nada Murganić i Silvano Hrelja, županica Martina Furdek Hajdin, brojni gradonačelnici i načelnici s područja Karlovačke županije, predstavnici tvrtki, ustanova, institucija i udruga. 

Tom prilikom županica Martina Furdek Hajdin je istaknula zadovoljstvo što su i mladi dio ove kampanje, kako bi ih osvijestili da njihovi roditelji i starije osobe mogu biti korisni dionici društva, da mogu biti zanimljivi i dati im uvjete za kvalitetan život. "Drago mi je što ova Udruga, osim što je ukazala na problem u društvu, nudi i rješenja te će kao takva uvijek imati otvorena vrata za suradnju i kvalitetan rad.", napomenula je županica Martina Furdek Hajdin. 

Glavna poruka konferencije je „Suradnjom svih aktera društva zaustavimo starosnu diskriminaciju prije nego ona zaustavi nas!“

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost