Vijesti     -     Kontakti

Stanovnici Plaškog: „Hvala onome tko je otvorio ljekarnu“

plaski34Među prvim kupcima u novotvorenoj ljekarni u Plaškom bila je 88-ogodišnja Štefanija Vukaš. Živi u blizini, a dosad je, kaže, po lijekove morala u 20 kilometara udaljeni Josipdol.

Ovo je jako dobro, dugo smo to čekali. Fala puno onome tko je to uspio. Ja nemam nikog, stara sam, ovo mi puno znači“, kaže Štefanija.

Puno to znači svim stanovnicima općine Plaški, potvrđuje načelnik Pero Damjanović. Gužva je, kaže, pred ljekarnom bila i prije samog otvorenja.

Od tisuću 653 stanovnika, većina su stariji ljudi, stoga je ovo za njih jako važno. Moram istaknuti suradnju i pomoć županije“, rekao je načelnik Damjanović.

Karlovačka županija uložila je u opremanje ljekarne 250 tisuća kuna. No, to je samo dio sredstava utrošenih u zdravstvenu skrb na ovom području: u posljednjih nekoliko godina uređene su i opremljene područne ambulante opće i dentalne medicine, te je uređen stan za liječnika. Cilj je, poručila je na otvorenju zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar – ravnomjerni razvoj ruralnih područja.

Želimo omogućiti građanima koji žive na ovom području da imaju sve uvjete . Ovo je prekrasan kraj, s velikim potencijalom za razvoj poljoprivrede i turizma. Stanovnici moraju imati sve preduvjete za ugodan život“, naglasila je Hajsan Dolinar.

U Plaškom je ove pedagoške godine, u sklopu Osnovne škole, otvoren i vrtić, a škola je nedavno energetski obnovljena. Sve to iz godine u godinu mijenja način i kvalitetu života u Plaškom, i to za sve generacije njegovih stanovnika.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost