Vijesti     -     Kontakti

Slikovnice za male bolesnike

pedijatrija16Četverodogišnji Nikolas, nakon šarlaha koji se zakomplicirao, danas ide kući iz bolnice. Njegova mama Sanja bila je cijelo vrijeme s njim na Odjelu i ima samo riječi hvale.

Od zaprimanja, smještaja, brige, svega, ne mogu se ništa požalit. Ja sam tu i rodila i stvarno mogu reći samo najbolje“, kaže Sanja.

Isto su županici rekle sve mame koje trenutačno borave sa svojom djecom na Odjelu za pedijatriju karlovačke Opće bolnice. Taj Odjel u Karlovcu postoji već 70 godina, pa je županica u povodu rođendana Odjelu darovala bogatu zbirku slikovnica.

Iznimno cijenimo rad naših zdravstvenih djelatnika, znamo da je to poziv, a ne posao. I stoga im i ovom prilikom zahvaljujem na stručnom i požrtvovnom radu u liječenju bolesnih i zaštiti zdravlja. A da bi ubuduće boravak djece u bolnici bio ugodniji, ili barem što manje neugodan, dodali smo sobi za igru na pedijatriji još niz slikovnica za najmlađe pacijente“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Karlovačka županija, inače, sustavno promiče čitanje od najranije dobi, pa se i u paketima koje dobivaju sve novorođene bebe, uz sve ostale potrepštine, nalaze i slikovnice.

Prošle je godine na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Karlovac boravilo 509-ero djece, a o otvorenosti odjela i bolnice govori podatak da je na boravku uz djecu bilo i 400 majki ili očeva.

Danas su i Odjel za pedijatriju i naša Dnevna bolnica odlično opremljeni i lijepo uređeni. Kadrovski smo također dobro ekipirani, s nizom subspecijalista, imamo dječjeg  kardiologa, alergologa, nefrologa,  gastroenterologa, pulmologa, neonatologa, neuropedijatra i dječjeg psihijatra“, ističe voditeljica Odjela za pedijatriju, doktorica Marija Spajić.

Trend je u suvremenoj pedijatriji da na Odjelu borave samo teško bolesna djeca, sve što se može radi se kroz Dnevnu bolnicu i ambulantno. Malim bolesnicima, uvjerila se županica, na Odjelu je ugodno, i u sigurnim su rukama.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost