Rotary klub Karlovac organizirao akciju i predavanje

Rotary akcija 3Rotary klub Karlovac – Dubovac pokrenuo je niz predavanja u sklopu akcije pod nazivom „Karlovčani Karlovčanima“. U Karlovac dovode Karlovčane koji više ne žive u Karlovcu, ali su postali uspješni u svojim karijerama. Rotary klub Karlovac Dubovac poklonio je sugrađanima predavanje na temu „Negativan utjecaj tehnologije na dječji mozak“ koje je održao dr. Ivan Burcar, kirurg i subspecijalist kardijalne kirurgije sa Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb.

Dr. Ivan Burcar proučava fenomen ovisnosti kod djece o tehnologiji i posljedice moderne tehnologije na tjelesno i mentalno zdravlje, prije svega kao roditelj troje djece. Na predavanju se rasporavljalo se o pitanju imamo li više štete ili koristi od moderne tehnologije. Veliki broj sati na internetu i videoigrama može dovesti do veće učestalosti depresije, slabog spavanja, stresa, loših rezultata u školi i drugih posljedica vezanih uz pojavu ovisnosti uzrokovanu korištenjem tehnologije.

Predavanje je bilo korisno za učenike srednjih škola, roditelje, prosvjetne i zdravstvene djelatnike i ostale građane koji su htjeli saznati više o temi. 

Prije predavanja, Rotary klub Karlovac - Dubovac poklonio je štićenici Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac laptop radi uspješno upisanog fakulteta te kao poticaj za marljiv i kontinuiran rad u budućnosti.