"Regionalni distributivni centar za voće, povrće i industrijsko bilje u Cetingradu" tema radionice u Slunju

keZLEZYWAqD9Jm5etL3tfgU srijedu, 7.prosinca u prostorijama Turističko informativnog centra Rastoke održala se edukativno informativna radionica, a jedna od tema bila je i Regionalni distributivni centar za voće, povrće i industrijsko bilje u Cetingradu. Karlovačka županija nositelj je i pokretač plana za gospodarski oporavak odnosno planski razvoj poljoprivrede na području  županije, a izgradnjom Regionalnog distributivnog centra za voće, povrće i industrijsko bilje u općini Cetingrad stvorit će se uvjeti za razvoj ratarstva, voćarstva i gospodarskih aktivnosti vezanih uz preradu istih, kako na području same općine, tako i ostalih gravitirajućih općina tog dijela Karlovačke županije.

Edukativno - informativnu radionicu organizirala Javna ustanova Natura Viva u okviru projekta PLASTIC FREE ZONE pod nazivom "Odbaci plastiku, učini razliku" čime se nastavljaju provoditi aktivnosti s ciljem podupiranja mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda i senzibilizaciji šire javnosti o važnosti promjena navika korištenja jednokratne plastike.
Na radionici su sudjelovali lokalni OPG-ovci i turistički djelatnici TZ Grada Slunja, a cilj je bio potaknuti na korištenje reciklirane ambalaže te neplastične ambalaže i alata, kako u procesima proizvodnje tako i u procesu stavljanja svojih proizvoda na tržište.

Projekt Plast Free Zone- Odbaci plastiku, učini razliku je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Javnog poziva za neposredno sufinanciranje projekta poticanja PLASTIC FREE ZONE te sredstvima Karlovačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 183.321,50 kuna, a Karlovačka županija sudjeluje sa 36.664,30 kn.

Na radionici je u ime Karlovačke županije sudjelovala privremena pročelnica UO za gospodarstvo Branka Šeketa i viša stručna suradnica za ruralni razvoj Kristina Magdić, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić sa suradnicima, a u ime organizatora ravnateljica JU Natura Viva Antonija Bišćan.