Vijesti     -     Kontakti

REGEA će poduprijeti energetske projekte na slunjskom području

regea

U nazočnosti županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin i suradnika, danas je u vijećnici Grada Slunja održan sastanak na temu projekata energetske učinkovitosti na području grada Slunja te općina Ceringrad i Rakovica. Uz domaćine, predvođene gradonačelnicom Slunja Mirjanom Puškarić, sastanku su nazočili i načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić te načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić. Nazočni su bili i predstavnici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije JURRA.

S kolliko ozbiljnosti REGEA prilazi ovoj temi bilo je razvidno i iz činjenice da su Regionalnu energetsku agenciju Sjeverozapadne Hrvatske predstavljali njen ravnatelj dr.sc. Julije Domac i njegov zamjenik Karlo Rajić, sa suradnicima.

Predstavnicima REGEA-e prezentirani su energetski projekt koji su pripremljeni ili koje pripremaju Grad Slunj i susjedne općine, kao što su energetska obnova Pučkog otvorenog učilišta u Slunju, zgrade u Školskoj ulici 1, rasvjete u Rastokama, Starog grada Slovin, uređenje Gradskog kupališta, zgradu komunalnog društva u Slunju, uređenje gradskog parka, obnovu stare hidrocentrale i mrijestilišta, revitalizaciju kulturne baštine, područno grijanje na biomasu u Slunju, energetsku obnovu Područne škole Drežnik Grad, Lovački dom Jelov klanac, Vatrogasni dom Drežnik Grad, Staru gradinu Drežnik, solarno polje Lipovača, energetsku LED rasvjetu u Cetingradu, energetsku obnovu zgrade Općine u Cetingradu te energetsku obnovu Hrvatskog doma u Cetingradu, kao i neke druge manje, ali za ovaj prostor značajne projekte.   

Kako je istaknuo Julije Domac, REGEA priprema dokumentaciju za natječaje te ima svoje planove i prijedloge u koje će svakako uključiti projekte s ovog prostora, koji zahtjevaju prioritetno rješavanje. Ovdje se vidi veliki potencijal za razvoj kroz projekte koji se pripremaju i tu priliku svakako treba iskoristiti. Stoga će REGEA pomoći jedinicama lokalne samouprave u pripremi projekata i njihovoj prijavi na natječaje koji slijede. U tom pravcu će uslijediti i svojevrsno pismo namjere REGEA-e prema Gradu Slunju i Općinama Cetingrad i Rakovica.

Osim navedenog, na sastanku se raspravljalo i o projektu "Pametna sela" u koje se treba uključiti, napose prostor uz državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom, a također i o modelu javnog prijevoza za ovo područje, koji mora, uz racionalnost i dostupnost, ali i socijalnu komponentu, svakako uključiti komponentu energetske učinkovitosti. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost