Vijesti     -     Kontakti

×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerija/ppk

Županica uputila čestitke i zahvalu tvrtki PPK karlovačka mesna industrija d.d. na uspješnom poslovanju i pomoći potresom stradalom području

PPK

Tvrtka PPK karlovačka mesna industrija d.d jedna je od najuspješnijih gospodarskih tvrtki u Karlovačkoj županiji ali i Republici Hrvatskoj. Jedna od vodećih tvrtki u svojoj branši istakla se i u pomoći stradalim u nedavnom potresu na Banovini kada je svojim donacijama u mesu i mesnim prerađevinama te stočnoj hrani izravno pomagala stradalim u potresu te interventnim snagama u osiguranju njihove prehrane. Tim povodom, uz znak zahvalnosti za sve što su tom prigodom učinili, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, je s pročelnikom Ureda župana Kristijanom Čujkom i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Anom Valić, posjetila danas ovu renomiranu tvrtku. 

Članovi Uprave tvrtke na čelu s predsjednikom Uprave Igorom Miljkom, upoznali su goste s aktualnim poslovanjem i planovima ulaganja u proširenje kapaciteta. PPK danas zapošljava 570 zaposlenika, u više od 20 tisuća kvadrata proizvodnih pogona u Karlovcu. Kao dio Grupe Pivac nastavljaju s širenjem proizvodnje i novim ulaganjima. Tako su u posljednjih desetak godina investirali više od 400 milijuna kuna u nove tehnologije, razvoj, sigurnost, povećanje uzgojnih i proizvodnih kapaciteta te unapređenje ekoloških standarda. Samo u prošloj godini u Karlovcu je investirano oko 40 milijuna kuna, što u proizvodni pogom na Selcu, što u farmu junadi Šumbar. Osim vlastite farme junadi, koju planira dalje širiti, tvrtka posluje i s oko 80 domaćih uzgajivaća svinja i junadi s ukupnim godišnjim kapacitetom uzgoja od 10 tisuća grla junadi i 175 tisuća svinja. Uz velike trgovačke kuće, tvrtka ima razvijen i vlastiti maloprodajni lanac u kojem plasira svoje proizvode. 

Investicijski ciklus nastavlja se i ove godine i to na razini prošlogodišnjih ulaganja. Kako je ovom prigodom izvjestio predsjednik Uprave Igor Miljak, u planu je proširenje proizvodnih kapaciteta i gradnja nove hale za potrebu pogona rasijecanja mesa te puštanje u rad nove linije za pakiranje svježeg mesa. U sklopu izgradnje novog pogona površine oko 1500 kvadrata biti će uređena i kompletna sekcija za animalni i komunalni otpad. Planira se i spoj na glavni kolektor u sklopu ekološke orijentacije firme. Nastavit će se ulaganja i u obnovljive izvore enegije, po čemu je PPK već prepoznat, a namjera je proširenje farme Šumbar uz ugradnju fotonaponske elktrane snage 0,2 MW što će biti dovoljno za energetsku samodostatnost farme. Također je u planu nabava novih kamiona za vlastiti transportnu flotu. PPK planira i nova zapošljavanja ali, kako je rečeno, velik problem predstavlja nedostatak stručne radne snage, prije svega mesara. Usprkos dobrim uvjetima, stipendiranju i drugim benefitima, interes učenika za ovo zanimanje nije pratilo potrebe tržišta rada te je u tom smislu Županija ponudila svoju pomoć.

Županica Furdek Hajdin zahvalila je Upravi tvrtke i Grupi Pivac što su prepoznali područje Karlovca i Karlovačke županije kao područje s povoljnim ulagačkom klimom, što se i pokazalo prigodom ishođenja svih potrebnih dozvola za gradnju, na čemu je tvrtka zahvalna. Svoju su usmjerenost ka investiranju u modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta u Karlovcu i okolici već dokazali, a daljni planovi širenja potvrđuju da će PPK i dalje biti jedan od vodećih gospodarskih subjekata u Karlovačkoj županiji na čemu treba čestitati. Uz želju i potrebu da se pomogne u pronalaženju kvalificirane radne snage i kroz promjenu modela školovanja županica je izrazila riječi zahvale za veliku pomoć koju je ova tvrtka uputila na potresom stradalo područje.    

{gallery}ppk{/gallery}

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost