Vijesti     -     Kontakti

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomo Medved: Lijepa je ovo slika koja dolazi iz Karlovca

Dan državnosti 2 2023 1Povodom obilježavanja Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dana hrvatske kopnene vojske, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Karlovačke županije, a uz potporu Karlovačke županije, Grada Karlovca, Hrvatsku kopnenu vojsku te Policijsku upravu karlovačku, odražava se bogat program za sve uzraste na Vunskom polju u Karlovcu. 

Od taktičko - tehničkog zbora, vježbi Javne vatrogasne postaje Karlovac, Hrvatske gorske službe spašavanja, nogometnog turnira te šarolikog glazbenog programa, program je privukao brojne zainteresirane posjetitelje. 

Svojim dolaskom, program je uveličao potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je tom prilikom naglasio: "Raduje me da smo ovdje zajedno, već tradicionalno. Možemo vidjeti koliko su ovdje prisutne emocije i prijateljstvo. Sretan sam što vidim i puno mladih, a to nam daje garanciju da će sutra, nakon odrastanja, oni pronaći svoju perspektivu u našem sustavu domovinske sigurnosti, bilo kao pripadnici vojske, policije, vatrogasaca ili HGSS-a. Lijepa je ovo slika koja dolazi iz Karlovca."

Županica Martina Furdek Hajdin: "Prije 33 godine započeli smo izgradnju naše neovisne, slobodne Hrvatske. Dogodio se nažalost rat, četiri godine stradavanja, brojne nevine žrtve. Dogodila se i velika hrabrost vas braniteljica i branitelja i na tome vam od srca hvala. Prisjećamo se tih dana s pijetetom i drago mi je što se okupljate u ovako velikom broju. Drago mi je i što šaljete poruku mladima jer oni trebaju znati na koji je način nastala naša Hrvatska."

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je braniteljima na pomoći koju su iskazali kada je prijetila ugroza od poplave. 

Josip Slaćanin zahvalio je svima koji su svojim doprinsom omogućili da se ova manifestacija održava već šestu godinu zaredom te istaknuo kako ona ponovno ima humanitarni karakter. Do sada su donirali skupljeni novac prema Udruzi Jak kao Jakov te neonatalnom odjelu karlovačke bolnice, ove godine sav skupljeni novac donirat će se Suvagu kako bi kupili nove uređaje. 

Program su posjetili državni tajnik Ministarstva obrane RH Branko Hrg, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Damir Kundid, saborske zastupnice Nada Murganić i Maja Grba Bujević, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Damir Mandić sa zamjenicom Ivanom Fočić i predsjednikom Gradskog vijeća Marinom Svetićem, ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak i mnogi drugi gosti. 

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost