Posjet veleposlanika Republike Kazahstan općini Vojnić

Slika 1

Jučer su u Vojniću zamjenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović i načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić primili veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Nj.E. Tolezhana Barlybayeva, Andriju Karafilipovića,  glavnog tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva (Koordinaciji HDP) i predstavnike društva Hrvatsko-ruskog prijateljstva Vojnić.

Tema sastanka je bila uspostavljanje boljih prijateljskih,  gospodarskih, kulturnih  odnosa  i suradnje. Načelnik Andrić je upoznao goste sa  gospodarstveno – poljoprivrednim potencijalima općine Vojnić, dok je zamjenik župana Martinović dao kratak presjek stanja gospodarstva, poljoprivrede, turizma, te prirodnih potencijala (šume, vode i dr.) Karlovačke županije.

Konstatirano je da postoji zainteresiranost  s obje strane i mogućnost suradnje između gospodarstvenika  Kazahstana i Karlovačke županije. Načelnik Andrić je napomenuo da je već preko Hrvatske zajednice općina RH pokrenuta inicijativa da se posjeti Republika Kazahstan, dok je Martinović predložio da se obvezno u eventualne buduće  razgovore o suradnji uključi i  HGK  Županijska komora Karlovac.

Predstavnici Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva iz Vojnića su istaknuli potrebu i mogućnost kulturne suradnje, te upoznavanje sa običajima naroda obje države.

Veleposlanik Nj.E. Barlybayev i načelnik Andrić su poslije sastanka zasadili su drvo prijateljstva u parku u Vojniću.

Nakon toga učesnici sastanka su posjetili proizvodni  pogon DW Reusables d.o.o. u obližnjem naselju Kupljensko koji se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike.