Vijesti     -     Kontakti

Posjet Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Radost" u Ogulinu

Radost Ogulin

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin je danas, u pratnji zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar i pročelnice Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maje Vučinić Knežević, posjetila prostor Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Radost" u Ogulinu. Ondje je s predsjednicom Udruge Dragicom Luketić potpisala Ugovor kojim Karlovačka županija temeljem Javnog natječaja financira rad i programe ove Udruge s iznosom od 15 tisuća kuna godišnje. S radom udruge, aktivnostima ali i problemima s kojim se njihovo članstvo susreće u svakodnevnom životu gošće su upoznale predsjednica Dragica Luketić i tajnica Sofija Maravić. Udruga ima 83 člana, a prisutna su djeca s različitim vrstama zdravstvenih poteškoća te odrasli koji su starenjem došli u status osoba s nekim oblikom tjelesnog oštećenja.

Udruga aktivno djeluje i okuplja svoje članstvo te kroz različite oblike kreativnih radionica i tradicionalnih susreta sudjeluju u društvenim aktivnostima i socijalnoj uključivosti svojeg članstva. U Udruzi je putem natječaja Ministarstva znanosti zaposleno 9 asistenata u nastavi, koji brinu o 9-ero djece na području Ogulina, Duge Rese i Rakovice.

Kako je naglasila županica Martina Furdek Hajdin, Karlovačka županija je prepoznala humanu nakanu, požrtvovan i predan rad Udruge te ih već treću godinu zaredom financijski prati u provođenju njihovih programa i aktivnosti.

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost