Vijesti     -     Kontakti

Posjet Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u povodu Svjetskog dana djece

Dom V Nazor

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević su u pratnji zastupnice u Hrvatskom saboru Nade Murganić danas posjetile Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu. Tom su prigodom ravnateljici Centra Nataši Horvat uručili poklone Karlovačke županije, između ostalog i bon od 2 tisuće kuna za nabavku likovnog pribora za aktivnosti djece korisnika Centra. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor ustanova je socijalne skrbi koja se nalazi pod ingerencijom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Iako Karlovačka županija nije osnivač ove ustanove svake godine financijski i na svaki drugi način pomaže u radu, a posebno pri održavanju tradicionalne Zimske likovne kolonije koju Centar Vladimir Nazor organizira. Ustanova danas pruža socijalne usluge za djecu kroz privremeni smještaj, poludnevni boravak, uslugu cjelodnevnog boravka, uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku te uslugu savjetovanja i pomaganja. Na taj način 25 zaposlenika, od čega 15 stručnih, skrbi za 50-ak djece, korisnika usluga Centra.

Kako je prilikom posjete istaknula zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, vrijednost ove institucije je u stalnoj skrbi za djecu koja iz nekih razloga nemaju adekvatnu skrb u svojim obiteljima, a dosadašnje generacije koje su dio svojeg djetinjstva provele u ovoj ustanovi svjedoče o njenoj vrijednosti i društvenom značaju, što je Karlovačka županija znala prepoznati i cijeniti.

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost