Poruka županice stradalima u nevremenu: „Niste sami“

nevrijeme 02.06. 12Dok su sinoć u štali Roberta Domladovca u Lazini na svijet dolazila dva telića, ovo je područje pogodilo veliko nevrijeme. Nestalo je struje, od tuče i vjetra stradali su krov, usjevi, plastenik.

„Kao sudnji dan, u 10 minuta sve nam je uništeno. Šteta na kukuruzu je sto posto, kod pšenice i zobi možda još nešto spasimo“, ispričao je ovaj poljoprivrednik županici Martini Furdek Hajdin koja je obišla područja stradala u nevremenu. Domladovac procjenjuje da su mu štete samo na kukuruzu oko 150 tisuća kuna.

Županica Martina Furdek Hajdin poručila je stradalima da nisu sami. „Teško je naći riječi utjehe kad vidite da je generacijski trud uništen u 10 minuta. Cijelu noć bili smo u kontaktu sa stožerom i načelnicima na terenu, povjerenstva već rade, idemo u procjenu šteta, učinit ćemo sve da pružimo podršku i pomognemo ljudima", rekla je županica.

Očaj i u obližnjem Vrhu. Obitelj Konjek hitno treba pomoć, jer im je teško stradao krov na kući. Županica im je rekla kako se već za sve stradale kuće i gospodarske objekte nabavljaju cerade, koje će vatrogasci postaviti do kraja dana.

Osim područja Općine Draganić, nevrijeme je pogodilo i šire područje Ozlja.

Jedan od najpoznatijih vinograda i vinara Elvis Šoštar od ranog jutra je u svojim vinogradima u Vrhovcu, šprica trse ne bi li se barem donekle oporavilo. „To je trebala biti povijesna berba, a sad je uništeno između 60 i 100 posto trsa", kroz suze je ispričao županici.

Karlovačka županija čeka procjene šteta koje će u najkraćem roku napraviti općinska povjerenstva. Bude li potrebno, županica Martina Furdek Hajdin proglasit će elementarnu nepogodu.