Počeo 17. Ogulinski festival bajke

286467472 2039045782942026 4665921744077463631 nOgulin će iduća tri dana živjeti bajke. Predstave, radionice, animacijski programi, sportski turniri, crtani filmovi - sve to posjetitelji će moći vidjeti na različitim festivalskim scenama u gradu.

Karlovačka županija snažno podupire ovu i slične manifestacije, rekla je na otvorenju festivala županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. „Na ovaj način najbolje promoviramo našu županiju, njezine ljepote ali i njezinu povijest, kulturu, stvaralaštvo. Ogulinska priča tu zauzima posebno mjesto – jer Ogulinski festival bajke, zajedno s Ivaninom kućom bajke, postali su temelj razvoja sasvim posebne turističke destinacije – u Ogulinu se pokazalo da je turizam mnogo više od hrane, pića, prirode i ugodnog smještaja. Turizam je, možda i ponajviše - priča, doživljaj, a Ogulinski festival bajke ima tu priču!“, istaknula je županica.

Ovo je 17.-ti Festival bajke u Ogulinu, a ove godine novost je suradnja s Drugim programom HTV-a i emisijom Juhuhu, pa je Bojan Jambrošić jedan od sudionika festivala. Također, u Ogulinu je prvi put ove godine i tvornica Borovo, koja je za festival proizvela posebnu seriju startasica. Tenisice je oslikala ogulinska ilustratorica Ana Salopek.

Festival će i svom sedamnaestom izdanju slaviti bajke i bajkovito stvaralaštvo tijekom tri dana trajanja i to kroz bogati umjetnički i kulturni program namijenjen djeci, mladima i odraslima. Drugi dio festivala održat će se u rujnu.