Vijesti     -     Kontakti

Obilazak stradalog područja - štete se otklanjaju

ribnikoluja8

Prema podacima Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, na području Karlovačke županije u jučerašnjem nevremenu oštećeno je ukupno 238 kuća i više od 290 gospodarskih i pomoćnih objekata. U otklanjanju šteta, na području županije ukupno je angažirano 187 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila, te 7 pripadnika HGSS-a.

 Najteže je stradao Ribnik, gdje su stradale 153 kuće i više od 150 gospodarskih objekata, te susjedno Žakanje, u kojemu je oštećeno 50 kuća više od 100 gospodarskih objekata. Te dvije općine obišla je načelnica Stožera, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima.

 

Primjerice, teško je stradalo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mirka Mihelića u Žakanju. Vlasnik je zamjenici županice Vesni Hajsan Dolinar rekao kako mu je prioritet skloniti i zaštititi sijeno, te zahvalio vatrogascima Žakanja koji mu pomažu sanirati gospodarski objekt.

 „Od prvog trenutka, u stalnom smo kontaktu s mještanima. Zahvaljujem svih interventim službama, vatrogascima i HGSS-u koji su i ovoga puta pokazali znanje, stručnost i hrabrost. Pozivam sve koji su oštećeni da se jave u Općinu Ribnik radi evidentiranja šteta“, rekla je načelnica Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Karlovačka županija je zbog potreba interventnog pokrivanja krovova uputila poziv Obrtničkoj komori Karlovačke županije i Grada Karlovca, te Udruženju obrtnika Duge Rese i Ogulina da se uključe u sanaciju nastalih šteta. Niz obrtnika, ponajprije krovopokrivača i limara, odazvalo se pozivu i štete se brzo otklanjaju.

Na području grada Karlovca također je u tijeku sanacija šteta, a prema dosad prikupljenim podacima oštećeno je 35 kuća i 40 pomoćnih objekata.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost