Vijesti     -     Kontakti

Nova turistička atrakcija u Jaškovu - Ranč i izletište za djecu OPG-a Kovač

OPG Kovač 5Vlasnik OPG-a Kovač iz Jaškova, Tomislav Kovač proširio je svoje poslovanje i otvorio ranč i izletište za djecu. Ovaj uspješni poduzetnik i gospodarstvenik izobrazbu je stekao u Njemačkoj, ali se vratio u Hrvatsku te u Jaškovu osnovao obitelj i pokrenuo posao. 

OPG Kovač trenutno ima 20 grla visokoplaninskog škotskog goveda, koja se uzgaja u cjelogodišnjem slobodnom uzgoju na otvorenim pašnjacima. Cilj je imati ukupno 50 grla, ističe Kovač. OPG se primarno bavi ekološkim uzgojem i preradom bobičastog voća, oraha, lješnjaka i buča te proizvodnjom bučinog ulja, brašna i koštica koje plasira na domaćem i inozemnom tržištu.

Županica Martina Furdek Hajdin obišla je novouređeni ranč i pohvalila Kovačeve što su kao mlada poduzetna obitelj već sada postigli izniman uspjeh vodeći uspješan OPG, ali i što se kontinuiraju javljaju na raspoložive natječaje te koriste potpore Karlovačke županije i nacionalne razine kako bi unapređivali vlastiti posao. 

Dugoročni cilj poduzetnih Tomislava Kovača i supruge Snježane je uspostaviti pravu turističku atrakciju u Jaškovu sa škotskim govedima, grupnim i pojedinačnim posjetima turista i školskih grupa, ali i izgraditi smještajne kapacitete koji će omogućiti duži boravak posjetitelja na području Jaškova i Karlovačke županije. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost