Vijesti     -     Kontakti

Mladi su budućnost Karlovačke županije

prvaci35Karlovačka županija u  u školskoj godini 2022./2023. ima 41 državnog prvaka  osnovnih i srednjih škola  koji su zajedno sa svojim mentorima, njih 17,  postigli izniman rezultat na državnim natjecanjima. 

Osim državnih prvaka, na državnoj razini LiDraNo 2023.sudjelovao je 21 učenik. Županica Martina Furdek-Hajdin, zajedno sa svojim suradnicima i pročelnicom UO za školstvo Marijom Šćulac priredila je danas prijem za one najbolje, a koji se održao u kongresnoj dvorani Javne ustanove Aquatika.

Čestitavši  svim učenicima, njihovim mentorima, ravnateljima, ali i roditeljima na postignutim sjajnim rezultatima županica je istaknula: " Svi vi, naši dragi učenici, svjetli primjeri izvanrednosti i predanosti, a Karlovačka županija ponosna je na vas. Ulažite i dalje u svoje znanje jer, bez obzira što god da se dogodilo u svijetu, znanje vam nitko ne može oduzeti i to je najisplativija investicija."

U ime nagrađenih učenika, zahvalila se učenica Gimnazije Karlovac Lana Radujković koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju iz geografije i 2. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti, a ujedno je i dobitnica Oskara znanja.

Na prijemu su nastupili i saksofonisti Bruno Bilić, Kiara Radojević, Mateo Radojević i Franko Vine s glazbenom točkom pod mentorstvom profesora Borisa Kolarića, a izvedena je i nagrađena radiodrama učenika Ekonomsko-turističke škole Karlovac  "Smrtopis" koju su prema dramskome tekstu Katje Grcić odglumili, snimili i montirali učenici naše škole Nicole Buturajac, Aurora Car, Ivan Grbiniček, Zita Jakin, Antea Marčac, Marta Zovko, Iva Žaja i Lovro Župčić pod mentorstvom prof. Brune Vojvodića.

Za državne prvake i njihove mentore Karlovačka županija osigurala je novčane nagrade. 

Osim spomenutog, ostvareni su i zapaženi rezultati na Oskaru znanja, državnoj nagrada koja se svake godine dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa. To je najveće i najprestižnije priznanje učenicima. Učenica Lucija Stipetić iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju iz MATEMATIKE dobitnica je Oskara znanja. Mentorica: Ivanka Matešić. Učenica Lana Radujković  iz Gimnazije Karlovac koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju iz GEOGRAFIJE dobitnica je Oskara znanja. Mentor: Gordan Begler. Osim navedenog, učenica je osvojila i 2. mjesto na državnom natjecanju iz POVIJESTI. Mentor: Ivan Vuković.

Za sportska natjecanja nagrada je u opremi za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture ovisno o osvojenom mjestu i broju članova sportskih ekipa. U školskoj godini 2022./2023. u dvije škole kojima je osnivač Karlovačka županija imamo državne prvake, i to kako slijedi:

  • Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Na 1. Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim poteškoćama:

Josip Sića – 1. mjesto u disciplini prsno (PLIVANJE)

Josip Sića – 1. mjesto u disciplini slobodna tehnika (PLIVANJE)

Kristijan Ajlec – 2. mjesto u disciplini slobodna tehnika (PLIVANJE)

Kristijan Ajlec – 3. mjesto u disciplini prsno (PLIVANJE)

Vinko Begić – 3. mjesto trčanje na 400 metara (ATLETIKA)

Kristijan Dujlović – 3. mjesto trčanje na 80 metara (ATLETIKA)

Mentor: Marko Samardžija

  • Učenički dom Karlovac

Na Smotri i natjecanju učeničkih domova (Državna domijada) učenici su osvojili 2. mjesto u natjecanju iz stolnog tenisa:

Josip Miletić, Borna Paušić, Karlo Bogović

Mentor: Kristijan Katić

 

Napomena: Nagrađuje se isključivo državna razina (1., 2. i 3. mjesto te sudjelovanje na državnoj smotri) koja se odnosi na natjecanja u sklopu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, prema Odluci nadležnog Ministarstva

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost