Vijesti     -     Kontakti

Ministrica Nataša Tramišak svečano otvorila dograđeni dio Dječjeg vrtića Zvončić u Ozlju

DSC 0046Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak otvorila je danas novoizgrađeni dio Dječjeg vrtića Zvončić u Ozlju.

 

 

U nazočnosti županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, gradonačelnice Grada Ozlja Gordane Lipšinić, sa suradnicima, pročelnice za školstvo Karlovačke županije Marije Šćulac te, u ime domaćina, ravnateljice Dječjeg vrtića Zvončić Vesne Novosel, ministrica Tramišak iskazala je zadovoljstvo što je ovaj vrtić nadograđen i uređen sredstvima iz EU fondova preko Ministarstva regionalnog razvoja. Za to je Ministarstvo iz EU fondova osiguralo blizu 6,7 milijuna kuna, a cijela investicija je vrijednosti 10,81 milijun kuna. Kako je naglasila, nastavak je to politike Vlade RH ulaganja u demografiju i ujednačenom razvoju svih krajeva Hrvatske.

Ravnateljica vrtića Vesna Novosel istaknula je da je u vrtiću trenutno 192 djece u 9 odgojnih skupina, 4 jasličke i 5 vrtićkih. Dograđeni je dio za jasličke skupine, a broj djece koja se upisuju u vrtić u stalnom je porastu. U vrtiću je zaposlena 31 djelatnica, od čega 18 odgajateljica.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić kazala je da je stari dio vrtića otvoren 2002. godine i kroz godine je postao premali.

"Kada je započela priča o EU fondovima krenula je i priča o proširenju vrtića. Projekt je započeo 2013. godine, a već 2014. godine imali smo građevinsku dozvolu. Zatim se čekao natječaj, a kada je on otvoren, zajedno s Javnom ustanovom Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, prijavili smo se za sredstva i dobili 6,7 milijuna kuna. U svibnju 2018. godine potpisali smo ugovor za sredstva, a u lipnju ove godine vrtić je bio završen. U rujnu su djeca ušla u novi prostor", rekla je gradonačelnica Gordana Lipšinić. Gradonačelnica je zahvalila na potpori Karlovačkoj županiji i Ministarstvu pri završetku cijelog projekta.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je plan Karlovačke županije da sve općine i gradovi u županiji do proljeća 2021. imaju organiziran predškolski odgoj na svom prostoru. Kazala je da su vrtići iznimno važni za popravljanje demografske situacije u Karlovačkoj županiji, a primjetan je i porast broja djece, što je slučaj i u Ozlju.

"Karlovačka županija je u fokus svog rada stavila demografiju. Svaki naš projekt, svaka naša aktivnost, mora odgovarati na pitanje na koji način činimo život u našoj županiji ekonomičnijim, zdravijim, s puno više usluga, da ljudi koji su ovdje rođeni ostanu ovdje živjeti. Jednako tako želimo učiniti našu županiju atraktivnom za dolazak novih stanovnika. Na početku našeg mandata svi gradovi u županiji imali su vrtiće, a od 17 općina samo pet ih je imalo organiziran predškolski odgoj. U proljeće iduće godine sve općine imati će vrtiće, osim Ribnika, koji ima malo djece, a ona idu vrtić u Žakanju ili tamo gdje roditelji rade", istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

Djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić izvela su prigodni program, a potom je Vrtić blagoslovio ozaljski župnik preč. Josip Jakovčić.

Županica i njena zamjenica uručile su tom prigodom ravnateljici Dječjeg vrtića Zvončić poklone Karlovačke županije za vrtićku djecu.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost