Vijesti     -     Kontakti

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u pratnji županice i gradonačelnika obišla objekte u karlovačkoj Zvijezdi

MInistrica

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ravnatelj Uprave pri Ministarstvu Davor Trupković posjetili su danas Karlovac i Karlovačku županiju. Nakon održane početne konferencije na projektu Nikola Tesla Poduzetnički centar u Centru Nikola Tesla na Rakovcu, ministrica je u pratnji svojih suradnika, županice Martine Furdek Hajdin, gradonačelnika Grada Karlovca Damira Mandića te saborskih zastupnica Maje Grba Bujević i Marije Jelkovac, obišla prostore u karlovačkoj povijesnoj jezgri Zvijezdi te dvorac u Bosiljevu. Cilj obilaska bio je sagledati potrebe obnove objekata koji su pod zaštitom Ministarstva kulture i medija, posebno onih stradalih u prošlogodišnjem potresu. 

Ministrica je posjetila Studentski dom u Karlovcu, gdje ju je ravnatelj Studentskog centra Karlovac Željko Šančić upoznao s funkcioniranjem Doma i energeskim prilikama u kojim ovaj objekt funkcionira, kao i o daljnjim planovima širenja na druge objekte u Zvijezdi. U pratnji prof. Marka Ožure gosti su razgledali Veleučilište u Karlovcu, "Atrij znaja", a zatim su uz svoje domaćine, županicu i gradonačelnika, razgledali zgradu bivšeg KAMOD-a u Kraševoj ulici te potom crkvu Presvetog Trojstva, koja je nastradala u potresu i slijedi njezina obnova. 

Na kraju programa boravka u Karlovcu ministrica je obišla zgradu Kina Edison, koju također uskoro očekuje obnova, a zatim se uputila u razgledavanje dvorca Bosiljevo. Kako je zaključno rečeno, Ministarstvo kulture poduprijeti će projekte obnove i uređenja objekata u Zvijezdi za što se, uz domaće izvore financiranja, očekuju sredstva koja će biti dostupna iz EU fondova. 

IMG 20210511 124833

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost