Vijesti     -     Kontakti

Ministar Piletić: Sustav socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji funkcionira odlično

Ministar Piletić u Karlovcu 26Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sa suradnicima posjetio je Karlovačku županiji, te u sklopu posjeta obišao gradilište budućeg Centra za socijalnu skrb u Karlovcu. Centar se gradi u Klaićevoj ulici u Karlovcu, odnosno bivšoj Vojnoj ambulanti, a riječ je o investiciji mjerodavnog ministarstva, vrijednoj gotovo 11 milijuna i 400 tisuća kuna.

Radovi su u punom intenzitetu, rekao je nakon obilaska ministar Piletić, i dodao kako se novi Centar uređuje u sklopu reforme sustava socijalne skrbi. .

„Reforma sustava socijalne skrbi, utemeljena novim Zakonom o socijalnoj skrbi, predviđa formiranje jednog jedinstvenog Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb, koji će biti snažna ustanova u sustavu socijalne skrbi. Kroz tu reformu želimo ojačati i naše Centre novim, suvremenim prostorima, a Obiteljske centre izdvajamo u posebnu ustanovu. Stoga me posebno veseli činjenica da će, kada se karlovački Centar za socijalnu skrb preseli na novu adresu, sadašnji prostor ostati na korištenje Obiteljskom centru“, istaknuo je ministar Piletić.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Karlovac Mirjana Pogačić istaknula je da Centar sada radi u neadekvatnim prostorima, a u novom prostoru na raspolaganju će imati tisuću četvornih metara, što će, rekla je, značiti još bolju i sustavniju skrb za sve korisnike. Radovi će, najavljeno je, biti gotovi u lipnju iduće godine.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić istaknuo je kako uređenje novog Centra za socijalnu skrb u bivšoj Vojnog ambulanti ima i dodanu vrijednost. Jer, to je još jedan objekt u staroj karlovačkoj jezgri, Zvijezdi, koji će biti u potpunosti obnovljen.

Prije obilaska gradilišta u Zvijezdi, u zgradi Karlovačke županije održan je radni sastanak o nizu tema iz resora ministra Piletića.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin istaknula je kako sustav socijalne skrbi odlično fukncionira, ali, rekla je nedostaje kapaciteta za smještaj starih i nemoćnih osoba. Stoga su ministru predstavljena neka moguća rješenja, a to je potencijalno proširenje Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu, te proširenje kapaciteta Specijalne bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi.

„Mi smo jedna od starijih županija, prema dobi naših stanovnika. Smatramo da bi Specijalna bolnica u Dugoj Resi, koja je bolnica za produženo liječenje, mogla proširiti svoje kapacitete i u okviru skrbi za stare i nemoćne, jer kapaciteta nam nedostaje. To bi mogao biti značajan iskorak i potpora našim sugrađanima koji takvu brigu, skrb i smještaj trebaju“, rekla je između ostalog županica Furdek Hajdin.

Radnom sastanku prisustovale su i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić, te saborske zastupnice Nada Murganić i Marija Jelkovac.

Jednoglasno je zaključeno kako sustav socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji, sa svim ustanovama, institucijama i udrugama fukcionira odlično.

Na samom kraju posjeta Karlovačkoj županiji ministar Piletić je, u pratnji saborske zastupnice, a nekadašnje ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun, Nade Murganić, posjetio tu ustanovu. Bio je to nepredviđen posjet, izvan protokola, a on se, prema njegovim riječima, uvjerio u odličnu atmosferu u Domu Sveti Antun.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost