Vijesti     -     Kontakti

„Mi kao predstavnici obiteljskih domova konačno smo osjetili da imamo potporu, zaleđe, u našoj Županiji koja je prepoznala naš rad."- Gordana Rebić, vlasnica Obiteljskog doma NIna

domovi9Karlovačka županija je po prvi puta prošle godine u svojem proračunu osigurala sredstva za pomoć starijim i nemoćnim osobama u iznosu od milijun kuna. Kako je rečeno na današnjoj podjeli ugovora, taj iznos će se u 2023.godine i povećati.

Za korisnike koji imaju manju mirovinu od 1.500 kuna Karlovačka županija je davala potporu od 500 kuna, za mirovinu od 1500 do 2.500 kuna 300 kuna, a za one koji imaju mirovinu do 3.500 kuna 200 kuna.

Podsjetimo, u travnju 2022.godine je raspisan Javni poziv za sufinanciranje usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama koji koriste uslugu smještaja u privatnom smještaju na području Županije. Zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar naglasila je da se svim korisnicima na taj način život u instituciji želi učiniti kvalitetnijim i jednostavnijim: „ Karlovačka županija, osim redovitih ulaganja u gospodarstvo i školstvo, brine i o onim najranjivijim skupinama u društvu, starijim i nemoćnima. Nadam se da će u ovoj godini biti još više prijavitelja na ovaj javni poziv, a Vama koji ste se javili hvala što ste svojim korisnicima osigurali dodatna sredstva za financiranje smještaja."

Nakon provedbe Javnog poziva, sklopljeni su Ugovori za 9 pružatelja usluge smještaja starijih i nemoćnih, odnosno za 54 korisnika. Ugovore su danas preuuzeli predstavnici domova: Obiteljski dom Grabrik, Obiteljski dom Halar, Obiteljski dom Mara, Obiteljski dom za starije i nemoćne Ires, Dom za starije i nemoćne osobe lijepi dani, Obiteljski dom Raj na Kupi, Obiteljski dom Borlin, Obiteljski dom Nina te Obiteljski dom Dunat. Ugovore su uz zamjenicu županice Vesnu Hajsan Dolinar uručile i pročelnica UO za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević te viša stručna suradnica za socijalnu skrb Marina Stoičić.

U ime svih predstavnika Domova obratila se Gordan Rebić, vlasnica Obiteljskog doma Nina u Generalskom Stolu: „Mi kao predstavnici obiteljskih domova konačno smo osjetili da imamo potporu, zaleđe, u našoj Županiji koja je prepoznala naš rad. Hvala!“

Iznos sklopljenih ugovora je 116.200 kuna.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost