Vijesti     -     Kontakti

Marijana Blažić - dobitnica državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti u 2021. godini

Prijam za Marijanu Blažić 1Marijana Blažić, ovogodišnja je dobitnica državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti u području biotehničkih znanosti u 2021. godini, a na prestižnoj nagradi čestitala joj je i županica Martina Furdek Hajdin. 

Na prijamu kod županice, bili su dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul i Marijana Blažić, koja je županici predstavila svoj rad i sudjelovanje u brojnim projektima. 

Dekan Ivan Štedul naglasio je kako je Marijana Blažić prva dobitnica državne nagrade na Veleučilištu te je time izrazio i zadovoljstvo ovakvim postignućem i potporu u budućem radu.

Županica Martina Furdek Hajdin izrazila je ponos na dobivenoj nagradi i naglasila kako se iza svake nagrade krije veliki rad, trud i odricanje. Čestitala je na dobivenoj nagradi uz poklon kao znak pažnje i izrazila zadovoljstvo što imamo ovako kvalitetne ljude koji kroz svoj rad promoviraju i Karlovačku županiju i Veleučilište.

Republika Hrvatska svake godine dodjeljuje državne nagrade za znanost osobama koje su postigle važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, a one se dodjeljuju znanstvenicima, istraživačima i znanstvenim novacima.

Prema rezultatima Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, donesena je Odluka o 32 dobitnika za 2021. godinu, među kojima je bila i djelatnica Veleučilišta u Karlovcu Marijana Blažić. 

Dr. sc. Marijana Blažić zaposlena je na Veleučilištu od 2007. godine gdje je u posljednjih 9 godina obnašala funkciju pročelnice Odjela prehrambene tehnologije. Tijekom svog rada na Veleučilištu u Karlovcu, osim nastavne djelatnosti njezin je rad vidljiv kroz znanstvenu djelatnost kao i brojne međunarodne aktivnosti.

Zbog niza aktivnosti tijekom 2021. godine kojima je prezentirala vrijedne  znanstvene rezultate široj stručnoj javnosti i proizvođačima hrane, čime je značajno pridonijela ugledu i promociji prehrambene struke.

Tijekom 2021. napisala je poglavlje u znanstveno-stručnoj knjizi „Neke od mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – knjiga 3” te je bila članica znanstvenog odbora 13. međunarodnoga znanstveno-stručnog skupa „Hranom do zdravlja”. Također, tijekom 2021. provodila je nekoliko projekata: „Atrij znanja”, financiran iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, kojim su poboljšani kapaciteti za istraživanje, razvoj i inovacije Veleučilišta u Karlovcu, projekt „Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke – SIRENA” i Erasmus+ K2 projekt „MILK-ed”. Tijekom 2021. godine u dnevnom tisku je napisala više članka o odabranim mliječnim proizvodima u svrhu njihove popularizacije te sudjelovala u nekoliko radijskih i TV-emisija gdje je govorila o svojim projektima.

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost