Vijesti     -     Kontakti

Maksimalan iznos financiranja za novo dječje igralište Baraćeve špilje

Mints dodjela ugovora Sisak 10.7.2024. 1jpgKarlovačka županija u partnerstvu sa JU Baraćeve špilje ostvarila je bespovratna financijska sredstva za  projekt "Opremanje izletišta Baraćeve špilje - izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta" temeljem prijave na Javni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godine Ministarstva turizma i sporta.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt, vrijedan 69 tisuća eura, županici Martini Furdek Hajdin uručio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

 

Projekt Karlovačke županije jedan je od 14 projekata koji su ostvarili bespovratna financiranja, a vrijedi naglasiti kako je ostvario i maksimalan iznos od 69 tisuća eura, koji je mogao po projektu biti dodijeljen.

„Svi ovi projekti doprinijet će podizanju kvalitete naše turističke ponude te razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije i ovaj poziv samo je jedna od aktivnosti kojom potičemo ostvarenje tog važnog strateškog cilja. Vlada RH ukupno je kroz EU sredstva i državni proračun osigurala 1,3 milijarde eura do 2030. godine za zelenu i digitalnu tranziciju i razvoj održivog turizma te ćemo nastaviti s podrškom svim dionicima, od javnog do privatnog sektora, kako bismo zajednički ostvarili sve ciljeve“, izjavio je ministar Tonči Glavina.

Radi se o projektu koji je usmjeren na opremanje neiskorištenog područja izletišta Baraćeve špilje nabavkom tematskih igrala, čime će se potaknuti stvaranje interaktivnih iskustava za posjetitelje, posebice obitelji s djecom. Provedba projekta rezultirat će uređenim i moderniziranim izletištem Baraćeve špilje čime će se kreirati poboljšani uvjeti za dulji i kvalitetniji boravak i doživljaj posjetitelja lokaliteta. Ukupna vrijednost projekta je 87,4 tisuće eura. 

Izvor: https://mint.gov.hr/vijesti/glavina-milijun-eura-bespovratnih-sredstava-za-14-projekata-javne-turisticke-infrastrukture/23904

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost