Vijesti     -     Kontakti

Koordinacijski sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem u Karlovcu

viber slika 2020 12 03 15 40 10U četvrtak, 03. prosinca u Uredu župana održan je sastanak kojeg su predvodili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te županica Martina Furdek Hajdin.

Uz ministra Ćorića, sastanku su nazočile Elizabeta Kos, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo i zaštitu mora i Anamarija Matak, pomoćnica ministra za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom. Uz županicu Martinu Furdek Hajdin, sastanku su nazočile pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević i direktorica KODOS-a Marija Tufeković, a putem videopoziva sastanku su nazočili direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima, gradonačelnici Grada Karlovca Damir Mandić, Duge Rese Tomislav Boljar i Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik Općine Rakovica Franjo Franković sa zamjenikom Mihovilom Bićanićem, predsjednik uprave Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan, zamjenik ravnatelja JURRA-e Krunoslav Kralj te direktor Geotermike d.o.o. Vlatko Kovačić. 

Na sastanku se razgovaralo o projektima u Karlovačkoj županiji iz područja gospodarstva, energetike, gospodarenja otpadom, zaštiti od poplava, vodoopskrbi i odvodnji te zaštiti prirode.

Ministar Ćorić pohvalio je Karlovačku županiju u njenoj inicijativi za pomoć mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Država kroz brojne mjere za pomoć gospodarstvu želi zaštiti radna mjesta kroz financiranje njihovih plaća te brojnih drugih troškova poput režija, najamnina poslovnih prostora i slično. Ujedno su ministru Ćoriću prezentirane aktivnosti Geotermike d.o.o. koja se bavi istraživanjem geotermalnih potencijala grada Karlovca. Također, županica Martina Furdek Hajdin upoznala je ministra s aktivnostima koje su odrađene i koje slijede u projektu izgradnje Centra za gospodarenjem otpadom Babina gora.

Na sastanku je izložena problematika koja se veže uz zaštitu rijeke Mrežnice. Rijeka Mrežnica je u pojedinim dijelovima svog toka zarasla čime se smanjuje njena protočnost. Dogovorena je suradnja s Hrvatskim vodama koje će zajedno s Karlovačkom županijom i Gradom Dugom Resom pomoći u rješavanju problematike u svrhu zaštite rijeke Mrežnice. Županica Martina Furdek Hajdin zahvalila je Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja što zajedno s Karlovačkom županijom i svim jedinicama lokalne samouprave kojima Mrežnica prolazi, pomaže i u aktivnostima koje se odnose na zaštitu i proglašenju rijeke Mrežnice zaštićenim područjem.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković upoznao je sudionike sastanka o aktualnostima na projektu obrane od poplava na karlovačkom i ogulinskom području te je istaknuo kako se sve mjere odrađuju prema planu. Na sastanku je istaknuto kako je u tijeku izrada eleborata o sprječavanju šteta od rada HE Lešće, kao i postupak donošenja VI. izmjena i dopuna prostornog plana Karlovačke županije u kojima i resorno ministarstvo aktivno sudjeluje sukladno zakonskoj regulativi.  

Sukladno razvoju epidemiološke situacije u narednim mjesecima, nastojat će se jednom mjesečno održavati koordinacijski sastanci s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem i resornim institucijama kako bi se tekući projekti komunicirali i aktivno provodili, jer je dosadašnja praksa ukazala da je to najefikasniji način što brže realizacije projekata u okviru nadležnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koji se tiču područja Karlovačke županije.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost