Vijesti     -     Kontakti

Izaslanstvo Azerbajdžana posjetilo Karlovačku županiju

Izaslanstvo Azerbajdžana 8Karlovačku županiju je, u utorak, 27. rujna, posjetilo izaslanstvo azerbajdžanskog parlamenta Mili Majlisa, a dočekala ih je županica Martina Furdek Hajdin. Izaslanstvo je predvodila voditeljica Radne skupine za azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne odnose, Konul Nurrullayeva.

U pratnji veleposlanika Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Fakhraddina Gurbanova, posjeti Karlovačkoj županiji nazočili su i prvi tajnik Veleposlanstva Zaur Abassov, predsjednik Odbora za financije Mili Majlisa Eldar Quliyev, član Odbora za regionalni razvoj i član Odbora za vanjske i međuparlamentarne odnose Mili Majlisa Kamran Bayramov i savjetnica u Odjelu za međunarodne odnose azerbajdžanskog parlamenta Aydan Farajova.

Kao domaćin izaslanstvu bila je voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Azerbajdžan saborska zastupnica dr. Maja Grba – Bujević koja je naglasila: "Nakana dolaska povjerenstva iz Azerbajdžana je unaprjeđenje odnosa između naše dvije zemlje. Suradnja postoji već do sada, ali svakako ima mjesta da se to poboljša, na području energetike, informatike, te kulturne i obrazovne suradnje. Jako sam zadovoljna s posjetom, konkretizirat ćemo neke dogovore i mislimo da je to dobro za ove dvije zemlje, pogotovo za suradnju Karlovačke županije i jedne regije u Azerbajdžanu koja ima vrlo slične karakteristike nama i koja je vrlo zainteresirana za tu suradnju."

Uz županicu Martinu Furdek Hajdin, sastanku u Uredu županice, nazočili su saborska zastupnica Nada Murganić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman i direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak te zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Ivana Fočić.

Na sastanku su predstavljeni gospodarski, turistički i prirodni potencijali Karlovačke županije i Grada Karlovca te se istaknula važnost dosadašnje suradnje gospodarstvenika Karlovačke županije s Azerbajdžanom. Predstavljena je i mogućnost buduće suradnje Karlovačke županije i jedne od regija Azerbajdžana sličnih gospodarskih karakteristika, čime bi se znatno doprinijelo razvoju i prijateljstvu između ovih dviju država.

Izaslanstvo Azerbajdžana predstavilo je svoju zemlju, povijest i aktualnu situaciju te su izrazili želju za proširenjem međusobne suradnje. 

Nakon sastanka u županiji, izaslanstvo je posjetilo poslovnu zonu u Logorištu i tvrtku Tvornicu turbina Karlovac (TTK) gdje su direktor društva Damir Schchiller i član Uprave Ivan Mikšić predstavili proizvodne kapacitete i asortiman tvrtke, koja već dugi niz godina uspješno posluje s Azerbajdžanom.

Županica Martina Furdek Hajdin izrazila je zadovoljstvo posjetom i navela: "Danas smo i posjetili TTK koja već 10 godina uspješno surađuje s Azerbajdžanom i njenim tvrtkama, posebno u brodogradnji, međutim to je samo potencijal za unaprjeđenje i daljnjih brojki, da još više možemo plasirati svoje proizvode na azerbajdžansko tržište."

Susret je završio posjetom Aquatici – Slatkovodnom akvariju Karlovac, u pratnji ravnateljice Margarite Maruškić Kulaš.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost