HS Produkt već drugi put zaredom najuspješnija tvrtka u Hrvatskoj

HS Produkt Zlatna kuna 5Na svečanoj dodjeli nagrada "Zlatna kuna" Hrvatske gospodarske komore, HS Produkt već drugu godinu zaredom proglašen je za najuspješnije veliko trgovačko društvo u Republici Hrvatskoj.

Tim povodom održan je prijam za predstavnike tvrtke u Županijskoj komori Karlovac, u četvrtak, 17. studenog u organizaciji Karlovačke županije, Grada Karlovca i HGK - Županijske komore Karlovac.

Prijemu je nazočila županica Martina Furdek Hajdin koja je tom prilikom istaknula: " HS Produkt je tvrtka, koja je zbog svojih postignuća prepoznata i na nacionalnoj razini, ali i globalno. Ona je pokretač gospodarskog razvoja u Karlovačke županije. Statistički podaci govore da se u Karlovačkoj županiji bilježe rast plaća i pad broja nezaposlenih. Prosječna neto plaća u županiji u drugom kvartalu ove godine iznosi 7.369,00 kuna i po tome smo na 4. mjestu u Hrvatskoj. U odnosu na isto razdoblje prošle godine plaće su porasle za 7,1%. Nezaposlenost nam konstantno pada, a zaposlenost raste. Tako dobre pokazatelje možemo zahvaliti HS produktu, ali i šire, prerađivačkoj industriji jer rerađivačka industrija je naš motor razvoja, budući da ostvaruje 57 posto ukupnog prihoda poduzetnika i zapošljava gotovo polovicu radnika."

Svečanom prijemu nazočili su vlasnik tvrtke HS Produkt Marko Vuković, predsjednik Uprave Željko Pavlin, predsjednik Nadzornog odbora Nedjeljko Strikić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić te predsjednik HGK - Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.  

Karlovačka tvrtka HS Produkt već 30 godina bavi se proizvodnjom vatrenog oružja, a zbog svoje kvalitete postala je jedna od vodećih proizvođača vrhunskog streljačkog oružja na svijetu. HS Produkt trenutno ima više od 1800 zaposlenika te je na prvom mjestu po ostvarenoj dobiti i po prihodu o prodaje u inozemstvo. 

Predsjednik Uprave HS Produkta Željko Pavlin je istaknuo: "Nama se doista javljaju mladi ljudi, inženjeri iz cijele Hrvatske koji bi željeli raditi kod nas. Postalo je normalno da možeš iz jednog malog gradića napraviti nešto dovoljno inovativno i da možeš napraviti nešto što može biti svjetski proizvod i konkurirati s najvećim imenima na svijetu. Kad smo prije 30 godina krenuli bilo je možda malo nezamislivo da bismo mi to prodavali Americi, pogotovo oružje, no pokazali smo da možemo."

Vlasnik tvrtke Marko Vuković istaknuo je kako tvrtka svake godine ulažu u razvoj pogona pri čemu se povećava i broj radnika. U naredno vrijeme okreću se razvoju novih modernih tehnologija, koje neće biti usko povezane s oružjem.