Europskim sredstvima adaptiran i opremljen prostor Društvenog centra Ozalj

društveni centar ozalj 2Nakon dvije godine, uspješno je završen projekt „Društveni centar Ozalj“ koji se provodio u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ozalj u partnerstvu s Gradom Ozaljem, LAG Vallis Colapisom, Tehno Ozom, LEADER mrežom Hrvatske te Zorom Prilišće 1925. Završenoj konferenciji nazočila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Projekt vrijednosti 1.990.487,84 kuna, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Projektom je prostor Društvenog doma Ozalj adaptiran i opremljen kako bi se u njemu provodile brojne aktivnosti. Sukladno tome, od početka projekta u Društvenom domu održano je više od 400 aktivnosti. 

Projekt je bio prijavljen na poziv „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo PCD-a i lokalne zajednice“.

Cilj projekta bio je osnažiti javno - civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Gradu Ozlju kroz širenje raspona postojećih i novih socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja, usluga i aktivnosti koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unapređenje kapaciteta lokalnih i obližnjih OCD-ova.