Vijesti     -     Kontakti

Društvene inovacije kao rješenje u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom

Konferencija Kristal 2.12. 1Održana je XIV. Konferencija pružatelja usluga osobama s invaliditetom u Karlovačkoj županiji "Društvene inovacije u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom". Konferencija je organizirana u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u petak, 2. prosinca u restoranu Kristal. Organizator događanja je Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Ispred Karlovačke županije, na konferenciju je podržala pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić-Knežević uz prisustvo resorne pročelnice Grada Karlovca Draženke Sile Ljubenko, gradonačelnice Grada Ozlja Lidije Bošnjak, zamjenice gradonačelnika Duge Rese Katarine Srakovčić te kako uz sve ostale predstavnike ustanova i udruga, tako i pružatelja usluga za osobe s invaliditetom.

U ime Udruge, Konferenciju su predstavile predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Blaženka Presečan i tajnica koordinatorica Veronika Lendler.

Društvene inovacije definiraju se kao novi modeli, metode, prakse, usluge ili proizvodi koji odgovaraju na određene društvene potrebe ili rješavaju određene društvene probleme na učinkovitiji način naspram postojećih modela. Bitan su element u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom. Ovom prilikom na konferenciji je predstavljena edukativna slikovnica "Nino te vodi po Ozlju", prikazujući primjer društvene inovacije u području informiranja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju. Mali čitatelji na jednostavan i njima prilagodljiv način uče o smještaju priodne i kulturne baštine grada Ozlja. Edukativnu slikovnicu financirala je Karlovačka županija i Grad Ozalj u sklopu projekta "Kultura dostupna svima" koji provodi Savez. U tijeku je i nacionalna kampanja Bijele vrpce koja se svake godine provodi od 25. studenog do 10. prosinca, povodom čega su muškarcima podijeljene bijele vrpce u znak podrške borbe protiv nasilja nad ženama.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost