Danas inovatori, sutra poduzetnici - mladi inovatori predstavili svoje nagrađene projekte

inovatoriarca6Mini sajam mladih inovatora pod nazivom "Ideja, motivacija, inovacija" održao se danas u sklopu projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar“. Na sajmu su predstavljeni neki od nagrađenih radova na nedavno održanoj 20.međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. 

Učenici Šumarske i drvodjeljske škoke Karlovac Mirta i Domagoja Škrtića pod mentorstvom Gorana Mučenskog predstavili su „Drveni Puzzle model motocikla“ koji je osvojio brončanu medalju na ovogodišnjoj ARCI, gdje je bio i jedan od  najatraktivnijih izložaka. 
„Elektronički senzor otiska prsta“ učenika Igora Salopeka pod mentorstvom Marjana Anića iz Tehničke škole Karlovac osvojio je također brončanu medalju. Rad učenika Tehničke škole Karlovac – Tome Plemića, Josipa Muića i Luciana Banjavčića pod mentorstvom Ante Gagule „Mobilni robot“ nagrađen je srebrnom medaljom. 
Zajednica tehničke kulture Karlovac demonstrirala je rad robota na poligonu, a posjetitelji su se mogli okušati u Bee Bot-ovima ili saznati kako funkcionira Teslina zavojnica. Učenici osnovnih škola Rečice i Mahična predstavili su radove nastale na dodatnoj nastavi tehničke kulture.
Ovaj mini sajam mladih inovatora dio je projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar koji provodi Karlovačka županija u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Poduzetničkom zonom Korana i Gimnazijom Karlovac. 
Sajam su uz županicu Karlovačke županije Martinu Furdek-Hajdin posjetili i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, direktorica PZ Korana Martina Maruškić Britvec, ravnateljica karlovačke Opće gimnazije Snježana Štranjgar te brojni okupljeni školarci i vrtićarci.

"Mlade generacije su naša budućnost, a svako dijete koje odvoji svoje vrijeme za ovako nešto vrijedno kao što su izumi zaslužuje našu pohvalu. Dobar je to put prema jednom od naših ciljeva, a to je pametna županija, a inovacije i kreativna industrija su nešto gdje želimo napraviti značajan iskorak. Otvaranjem Nikola Tesla Experience centra, vjerujem da će mladi imati na jednom mjestu centar za edukaciju, prijenos znanja i povezivanje gospodarskog s obrazovnim i znanstvenim sektorom." - istaknula je županica