Dan Općine Lasinja: nizom projekata do mjesta ugodnog za život

lasinja5Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i zamjenik županice Dejan Mihajlović prisustvovali su proslavi Dana Općine Lasinja, koji se obilježava na blagdan Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika općine. Kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, proslavi Dana Općine Lasinja prisustvovao je general Josip Lucić.

Sveta misa služena je u crkvi Sv. Antuna Padovanskog i Blažene Djevice Marije Kraljice Mučenika, a kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru Lasinje položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Općine Lasinja Marijo Perčić rekao je kako zahvaljujući nizu projekata, provedenih u suradnji i uz podršku županije, Lasinja postaje mjesto ugodno za život. Osim infrastrukturnih projekata, mnogo se očekuje od izgradnje kampa sa sportskim i cikloturističkim sadržajima, a u pripremi je i proširenje vrtića te izgradnja sportske dvorane.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako Općinu Lasinja vode mladi ljudi, a suradnja na relaciji općina – županija je, rekla je - odlična. „Ta suradnja dovela je niza uspješnih projekata, a nastavljamo i dalje. Veseli podatak da u vrtiću nema dovoljno mjesta, pa radimo na tome da kapacitet vrtića u Lasinji proširimo. Općina koja se nakon Domovinskog rata izdigla iz pepela, danas stvara uvjete za kvalitetan život!“, istaknula je županica.

Svim mještanima županica je čestitala Dan Općine, a proslava će trajati cijeli tjedan. Naime, ove godine prvi put Općina Lasinja organizira manifestaciju pod nazivom „LA FEST“, koja će kroz sedam dana ponuditi brojne sadržaje iz kulture, sporta, glazbe, dramske umjetnosti te gastronomsku ponudu.