Vijesti     -     Kontakti

Bez inovacija, ne bismo imali svijet kakvog ga danas poznajemo

Dan inovatora 1U organizaciji Nikola Tesla Experience Centra, održana su predavanja posvećena Danu inovatora. Ispred Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, svoju inovaciju "Lebdeća govornica" predstavio je Kristijan Pavković, a ispred Obrtničke i strukovne škole, inovaciju "Pametno ogledalo" predstavio je Bruno Bertović. 

Navedene su inovacije sudjelovale na ovogodišnjim izložbama IKA-e i ARCA-e, a važno je spomenuti kako se sa svake izložbe vraćaju s nagradama.

 

"Inovacije unapređuju naš svijet, da nije bilo inovacija ne bismo imali sva ona pomagala koja nam danas olakšavaju život i omogućuju slobodno vrijeme za ostale obveze. Inovacije su pokretači gospodarstva i olakšavaju gospodarske procese. U Karlovačkoj županiji prije nekoliko godina pokrenuli smo projekt Ka Raddar kako bi se poticale inovacije u elektrotehnici, mehatronici te brojnim drugim programima.", istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Jedan od najpoznatijih inovatora bio je Nikola Tesla, a Nikola Tesla Experience Centar otvoren je upravo u cilju motiviranja i inspiriranja svih generacija za bavljenje inovacijama. 

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost