Vijesti     -     Kontakti

Bogat program pripremljen je za proslavu Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelje Karlovačke županije i Dana HKoV-a

Press Dan državnosti 2023 1"Pozivam sve branitelje u Domovinskom ratu i žitelje Karlovačke županije da zajedno obilježimo 30. svibnja, dan kojeg se svi sjećamo devedesetih godina kada smo iz srca i iz duše željeli slobodnu i nezavisnu hrvatsku državu. To je prigoda da se prisjetimo svih naših branitelja koji više nisu s nama, ali i da zajedno proslavimo što danas živimo u miru i slobodi", istaknula je županica Martina Furdek Hajdin na press konferenciji uoči proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dana Hrvatske kopnene vojske. 

Mnoštvo događanja planirano je za čitav dan, od sportskih aktivnosti na Vunskom polju u Karlovcu, glazbenih točaka tijekom dana, besplatne podjele graha za građanstvo do pokaznih vježbi policije, HGSS-a i JVP Karlovac, istaknuo je Josip Slaćanin, u ime braniteljskih udruga Karlovačke županije. 

Gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić istaknuo je kako će Muzej Domovinskog rata Karlovac Turanj 29. svibnja organizirati otvorenje izložbe "Anabel Zanze: Aeromiting", a tijekom utorka, 30. svibnja, ulaz u Muzej bit će besplatan za građane tijekom cijelog dana.

Pročelnik Upravnog odjela županice Bernardo Pahor naglasio je kako su brojni branitelji sudjelovali u punjenju vreća pijeskom i slaganju vreća kako bi se obranili ugroženi dijelovi županije, dužni smo im ovom proslavom zahvaliti na njihovom iznimnom doprinosu u borbi protiv poplave i spašavanju imovine građanima.

Bogat program zajednički su organizirale braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata Karlovačke županije, uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije, MORH-a, MUP-a te Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost