Vijesti     -     Kontakti

Bez očuvanja radnih mjesta nema ni demografskog oporavka

viber slika 2020 11 24 13 27 2geqg7Karlovačka županija jedna je od od 8 županija u Republici Hrvatskoj koja isplaćuje naknadu za novorođeno dijete, a od 1.12.ove godine ta mjera je i unaprijeđena. Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar danas je predstavila paket za novorođenče koji osim osnovnih potrepština za novorođenče uključuje i financijsku naknadu. Uz zamjenicu župana predstavljanju su nazočili predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, ravnateljica Karlovačke ljekarne Snježana Skukan, vlasnik tvrtke Pletix Stjepan Maršić, izvršna direktorica prodaje Lola Ribar Antonija Beluhan te savjetnik uprave drušva Ivan Čupor.

Kako bi pomogli gospodarstvu Karlovačke županije, a ujedno i očuvanju prijeko potrebnih radnih mjesta svi proizvodi u paketu su nabavljeni u suradnji s tvrtkama s područja Karlovačke županije.

 

Bez očuvanja radnih mjesta ne možemo osigurati niti demografski oporavak koji je prioritet Karlovačke županije. Mi smo ovu potporu unaprijedili i vodili brigu da udovoljimo različitim zahtjevima majki, čije nam je mišljenje izrazito bitno. Uz Karlovačku županiju još jedino Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska , Zadarska i Osječka županija daju potporu za prvo dijete, po čemu je Karlovačka županija u samom vrhu“-istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar

Vrijednost paketa je 700 kuna što dobiva svako novorođeno dijete, a financijska pomoć koja ide uz paket se razlikuje ovisno o broju djeteta u obitelji. Tako je za prvo dijete osigurano 800 kuna plus paket, za drugo dijete 900 kuna plus paket, a za treće i svako sljedeće dijete 1000 kuna plus paket. Vrijednost naknade prelazi navedenu cijenu od 1500 kuna, odnosno 1700kuna kada se uzme u obzir da se procesom javne nabave uštedilo oko 30 posto sredstava, zbog čega sama vrijednost paketa prelazi 2000kuna i po tome je Karlovačka županija vodeća u Republici Hrvatskoj.

Potporu za novorođenče koja će uključivati i paket podržao je i predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman koji je tom prigodom istaknuo:

„Ovo je  zaista hvalevrijedna akcija Karlovačke županije koja se se potpuno uklapa u poznatu akciju Kupujmo Hrvatsko koju Hrvatska gospodarska komora promovira već godinama. Prema anketama, 93 posto građana Karlovačke županije u potpunosti je podržalo ovakvu akciju kupovanja hrvatskih proizvoda te pozivam i  ostale koji planiraju slične aktivnosti da vode računa o tome da kupuju i poklanjanju hrvatske proizvode, u ovom posebno teškom vremenu u kojem su u Karlovačkoj županiji kao i u čitavoj Hrvatskoj na stanovit način pale gospodarske aktivnosti.“

Potrepštine za paket su nabavljene od Karlovačke ljekarne, tvrtke Pletix te Lole Ribar, a svi proizvodi koji su uključeni su kako su istaknuli proizvođači dogovoreni sa strukom, pedijatrima, primaljama, ostalom medinskom strukom, ali i samim majkama.

Uz predstavljeni paket svaka majka dobit će i radosnicu u koju će moći upisivati najljepše trenutke svojega djeteta, a koja je poklon Županije majkama i ne ulazi u cijenu paketa.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost