Vijesti     -     Kontakti

500 djece u RH treba smještaj u udomiteljske obitelji - za rujan najavljen Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Karlovcu

presudomitelji6Zajedničko druženje, razmjena znanja i iskustva, a sve u interesu djece glavni je cilj nacionalnih susreta udomiteljskih obitelji, a koji će se ove godine održati u Karlovcu, 2.rujna na terenu Sportsko-rekreacijskog centra, Vunsko polje.
15. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu u sklopu projekta Forum za NE nasilje kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlade i projekta I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Suorganizator i domaćin je Udruga udomitelja djece i odraslih osoba „Život s osmijehom“ iz Karlovca uz podršku Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Teme i program ovogodišnjeg nacionalnog susreta predstavile su danas predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, Marija Igrec, ispred udruge udomitelja „Život s osmijehom“ Marina Novaković Matanić te županica Martina Furdek-Hajdin i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

Danas u gradu Karlovcu imamo oko 25 udomitelja i 45 udomljene djece, a u RH minimalno 500 djece treba smještaj u udomiteljske obitelji.

Udomiteljstvo je tema prema kojoj se s posebnim senzibilitetom moramo odnositi. Veliko hvala organizatorima na ovom susretu, ali i svima koji se ovim poslom bave u tišini, 365 dana u godini i što pružaju topli dom djeci koja ga nemaju.“ – istaknula je županica

 Predsjednica Foruma Marija Igrec i Marina Matannić Novaković naglasile su kako će se na ovogodišnjem susreta raspravljati o očuvanju mentalnog zdravlja udomitelja u svrhu prevencije sagorijevanja i osiguravanja najvišeg standardna kvalitete brige o djeci te o prevenciji vršnjačkog nasilja nad djecom iz udomiteljskih obitelji.  

Očekuje se da će na susret doći oko 350 udomitelja i djece iz Varaždinske Međimurske, Primorsko-goranske županije, Vukovarsko- srijemske i Koprivničko-križevačke županije, Grada Zagreba te sudionici iz svih ostalih županija gdje nema formalno osnovanih Udruga.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost